SpeedUp

Lorch SpeedUp

SpeedUp® - Lentről felfelé hegeszt? Régen ez nehéz volt.

A tökéletes lentről felfelé hegesztés nagy szó volt. Az ehhez szükséges háromszögelő kézmozdulat–, amivel a varratot óvatosan felépítették, hogy ne legyen hideg kötés, hogy a gyököt biztosan alakítsák ki, és a varratot óvatosan megtámasszák – csak a „Tudók” mestersége volt. Ezeket a szakembereket tisztelettel övezve „fenyőfahegesztőnek” nevezték. Mert másként nem lehetett felfelé haladni. De ez a technika a fa növekedéséhez hasonlatosan lassú volt, a határidő kényszerítő ereje pedig öngól. Logikus volt, hogy mérnökeink itt az egyszerűsítés lehetőségét kutatták. És megtalálták. A dicsőség minket illet.

LORCH hegesztőgépek
LORCH hegesztőgépek

SpeedUp® - Feltaláltuk az egyszerű lentről felfelé hegesztést..

A trükk, avagy a művészet két különféle eljárás, illetve jobb ívfázis kombinációjából jött létre.  Az egyik: forró magas áramerősségű fázis nagy energia-bevitellel, mely az alapanyag optimális megolvadását eredményezi. Átmenet nélkül, és hála a tökéletes szabályzástechnikának, gyakorlatilag fröcskölés-mentesen megy át a másiba, a hűlési fázisba. Ez esetben csökkentett energia bevitel gondoskodik a biztos beolvadásról, a tökéletesen méretezett varratfeltöltésről és a közel optimális „a” méret kialakításáról. Egyszerűen hangzik, és az is! Így betanított hegesztők is rövididő alatt elsajátíthatják a technológiát. Az egyenes vonalú, lengetés nélküli lentről felfelé való pisztolyvezetés is biztosítja a megfelelő beolvadást.

LORCH hegesztőgépek

Ha valaki a falba egy mély lukat vág, hogy abba egy vékony kábelt fektessen, sok időbe telik, még az egészet ismét begipszeli. Így volt ez idáig a lentről felfelé való hegesztéssel is. Ám a Lorch SpeedUp technológiája sokkal precízebb. Gyakorlatilag csak egy keskeny falfuga keletkezik, amit a fúró ismét „be is zár”. Így 12 mm vastag lemezek esetében pont akkora az „a” méret, amekkora szükséges. A koncentrált SpeedUp ív szénacél és saválló esetén gyakorlatilag kétszer olyan gyors. A P-Synergic berendezés SpeedUp programja 60-80 %-kal gyorsabb, ami óriási haladás minden lentről felfelé történő hegesztés esetén. Köszönhetően a PulsControl vezérlésnek, a SAPROM berendezés SpeedUp programja pedig 100 %- kal gyorsabb, mint a hagyományos MIG/MAG lentről felfelé hegesztés

MIG/MAG lentről felfelé hegesztés alumínium esetén? És a sarok?

LORCH hegesztőgépek

Azt gondolja, hagyományos MIG/MAG berendezéssel ez nem megy? Igaza van. De a Lorch P-Synergic a MIG/MAG „csúcsa”, ezzel nagyon jól hegeszthető. A varrat szinte olyan tökéletes, mint az AWI hegesztésnél szénacél és saválló alapanyagok esetében is. Ehhez párosul a PowerMaster távszabályozós digitális hegesztőpisztoly és a Tiptronic rendszer a könnyebb és megismételhető munkavégzés biztosításához. Ívmegszakítás nélkül válthatunk különféle hegesztési pozícióknak megfelelő paraméter-beállítások között.  Ez a termelékenység. Ilyen tökéletes a MIG/MAG a gyökhegesztésnél is. Tökéletes résáthidalás, optimál is a varratfürdő kézbentartása.

Letöltések

[wpdm_package id='2152']