EZ AZ ÖN ÚJ LORCH PAJZSA: AZ APR 900

Rugalmas, Biztonságos, Egyedi.

LORCH_APR-900

A munkahelyi egészség és biztonság mindannyiunkat érint.

Sok hegesztő szenvedélyből és meggyőződésből hegeszt. A munka élvezete fontos – ez nem kérdés. A biztonsági szempontot azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni. A hegesztés füstöt, hőt, UV-sugárzást és intenzív fényt termel. Ez együtt jár a munkavégzéssel. A hegesztőknek azonban nem kell kitenniük magukat ezeknek az egészségügyi veszélyeknek.

A szem, az arc és a légutak fokozott védelme minden hegesztő számára nélkülözhetetlen. Az APR 900 hegesztőpajzs családot azzal a céllal fejlesztették ki, hogy a lehető legjobb védelmet és magas szintű kényelmet biztosítsanak a hegesztők számára. A sisakok nem csak egy  automatikusan sötétedő filterből állnak, hanem sok más praktikus részletmegoldást is tartalmaznak, amelyek  harmonikusan illeszkednek az átfogó koncepcióhoz. Az APR 900 család mindig a megfelelő védelmet nyújtja az egyes hegesztési feladatokhoz. Mivel a biztonság nem kiváltság, a Lorch APR 900 hegesztőpajzsok  ár-,teljesítmény-, és érték arányai igen meggyőzőek.

„Az APR 900 praktikus; tökéletesen illeszkedik és biztonságban érzem magam. Csak két szemed van az életedben. Meg kell védened őket anélkül, hogy bármilyen kompromisszumot elfogadnál!”

Martin John
Alkalmazásmérnök

A megfelelő védelem minden feladathoz

Az új APR 900 hegesztőpajzs innovatív kialakításával optimális hegesztési kényelmet biztosít, és megbízható védelmet nyújt minden hegesztési feladatnál és eljárásnál! A csúcskategóriás tükröződésmentes filter színgyors, kristálytiszta látást biztosít. A rendelkezésre álló 3-14 védelmi szintek lehetővé teszik a hegesztő számára az összes általános eljárás alkalmazását. A kívülről behelyezhető védőlemez egy egyszerű reteszelő mechanizmussal cserélhető. A kényelmes fejpánt kiváló viselési kényelmet biztosít. De ez még nem minden:

Biztonság

Bármilyen irányban, legyen az fej fölött, fekve vagy oldalt, és a hegesztési módszertől függetlenül. Megbízható sötétítéssel, ahogy szeretnéd.

Hosszú élet

A hegesztők mindennapi munkájában a robusztusságra van szükség. Új strapabíró desig.

Rugalmasság

A kopóalkatrészek egyszerű cseréje, a vizuális kijelző személyre szabhatósága, valamint számos kiegészítővel bővíthető – a mellkasvédőtől a nyakvédőig.

A sokoldalú feladatok átgondolt megoldásokat igényelnek.

Fedezze fel az APR 900 család sokszínűségét.

Mindegyik pjzsváltozat számos praktikus funkcióval rendelkezik. Te döntöd el, melyikre van szükséged. Extra nagy látómezőt szeretne? Folyamatos és kellemes friss levegő utánpótlás? Vagy esetleg mindkettő?

Az APR 900 XF.

180°-os látómező a „Flip”-nek köszönhetően.

A felhajtható „Flip” f pajzs ideális, ha a hegesztésen kívül egyéb munkákra is szükség van, ahol a szemet és az arcot védeni kell a mechanikai sérülésektől. Egyesíti a szemüveg nagy és tiszta kilátását az ívsugárzás elleni automatikus védelemmel a tükröződés elleni szűrőn keresztül. A sisak a fején maradhat, és a munkafeladattól függően fel- vagy lehajtható.

„XF” – Flip mechanizmus

Biztonság és kényelem: A két részből álló sisak nagy íves, átlátszó polikarbonát védőlencsét tartalmaz, nagy látómezővel. Ez megvédi a repülő részecskéket és szikrákat, például a csiszolás során keletkező szikráktól. A tükröződés elleni filtert tartalmazó külső sisakhéj lehajtható.

Könnyű kezelhetőség

A külső és a belső sisakhéj el van választva egymástól. A leválasztott, összecsukható mechanizmus biztosítja, hogy a belső sisakhéj zárva maradjon akkor is, ha a külső héj ki van hajtva. Ez lehetővé teszi a nagy és tiszta látómező egykezes aktiválását maximális védelem mellett.

Tökéletes látás – a nagy csiszolóellenzőnek köszönhetően

A nagy betekintő ablak jobb perifériás látást biztosít. Nincs szükség gyakori fejmozgatásra. A perifériás területen a mozgások vagy akár a potenciális veszély korán észlelhető.

Az APR 900 friss levegős rendszer.

Friss levegő és kényelem minden hegesztési pozícióban.

Az APR 900 és a hozzá tartozó APR FLOW frisslevegős egységnek köszönhetően a optimálisan szállítják a friss levegőt a munkavégzés során. A bevezetett légáram nem hoz létre huzatot a szemen vagy a fülön, és a sisak belsejébe is eljut hanghatások nélkül. A friss levegő teljes élvezete korlátozások nélkül.

Egyszerre szeretné használni a sisakcsalád összes funkcióját? Az APR 900 frisslevegős felhajtható pajzsként is kapható. 

Állítható levegőellátás

A levegőellátás szabályozója lehetővé teszi a légáramlás beállítását – zárt helyzetben csak a száj/orr területére, nyitott helyzetben pedig a homlokra. A hegesztő egyéni preferenciáktól függően beállíthatja a szellőzés irányát. A sisakban lévő túlnyomás révén a megbízható füstvédelem minden helyzetben garantált.

Hatékony tömítés

Tömítés az arc felé a kényelmes érzés érdekében. Minél jobb a tömítés a hegesztő sisakja és az arca között, annál kevésbé tud behatolni a füst. A tűzálló pamutkeverék kellemesen érintkezik a bőrhöz. Még a legalacsonyabb szellőztetési fokozat is elegendő ahhoz, hogy a túlnyomás miatt megbízhatóan távol tartsa a füstöt a jó tömítés mellett.

Szellőztető tömlő gyorskioldó bajonettrögzítővel és tömlőtartóval

A sisak és a tömlő egyszerű és gyors össze- és szétszerelése. A sisak gyorsan leválasztható a a frisslevegős rendszerről. Különösen hasznos, ha a sisakot félre kell tenni a pánt levétele nélkül. A sisak szellőzőrendszer nélkül is használható. A fejpánton lévő tömlőtartó gondoskodik arról, hogy a tömlő rögzítve legyen, egyedileg vezethető legyen, és ne zavarja a munkát.

AZ APR FLOW LÉGZÉS VÉDELEM.

A tökéletes kombináció.

Az APR FLOW frisslevegős egység tökéletesen kiegészíti az APR 900-at. A FLOW a hegesztőt a teljes munkaidő alatt friss levegővel látja el. Az optimális por- és gázszűrőknek köszönhetően a hosszabb hegesztési munkameneteket a lehető legkellemesebbé teszik még nagyobb terhelésű munkaterületeken is. 

Erőteljes akkumulátorok és szikravédelemmel ellátott szűrők biztosítják a maximális hatékonyságot és megakadályozzák a mozgáskorlátozást munka közben.

Kényelmes viselet.

A könnyű ventilátor és szűrőegység a hát formájához igazodik, hogy alig észrevehető legyen. A tartórendszer puha, mégis elég erős ahhoz, hogy az egységet szorosan a hátadon tartsa anélkül, hogy a lábai között lógna. Ez akadályozná a munkát.

Modern USB-C töltőaljzat.

Bizonyára mindannyian emlékszünk rá: A mobiltelefon akkumulátora lemerült, és nem volt kéznél megfelelő töltőkábel… Az USB-C ma mindig elérhető, így az APR Flow mindig tölthető. Az aljzat a ház belsejében porvédett.

Részecske- vagy gázszűrő?

A PRSL részecskeszűrő általában szellőző. Ha azonban alumíniumot vagy rozsdamentes acélt korlátozott szellőzés mellett kell hegeszteni, akkor gyorsan szükségessé válik egy további ABE1 gázszűrő a kockázatértékelés szerinti határértékek betartása érdekében. Az APR Flow mindkét lehetőséget kínál arra, hogy hosszú távon biztosítsa az egészség és a munkaképesség megőrzését.

Nincs kompromisszum a biztonság terén.

Az akkumulátor kapacitását és a szűrő eltömődését működés közben LED-ek jelzik, lehetővé téve az egység időben történő előkészítését. Ha ez elmarad, az APR Flow először akusztikus riasztást, majd később vibrációs riasztást is ad, ami arra készteti, hogy időben és félreértések veszélye nélkül hagyja el a veszélyzónát.

Nehéz körülmények?

A hegesztési idő az újratöltésig megduplázható egy opcionális nagy teljesítményű akkumulátorral. Ez tökéletes hosszabb feladatokhoz vagy külső összeszerelési munkákhoz. A szellőzőtömlőt védőburkolattal látták el, amely megóvja a sérülésektől a hosszabb élettartam és a kényszerhelyzetben történő gyakori hegesztés érdekében.

Letöltés

Szeretne többet megtudni a Lorch APR családról? A műszaki adatok, valamint az alkalmazás és a felszerelés részletei itt találhatók: 

További kérdései vannak? Szakértő kollégáink várják megkeresését! 

Vagy keressen meg bennünket közvetlenül:
LRCH Hegesztéstechnika Kft.
Bemutató terem: 2083 Solymár, Külső Vasút út 3368/3
Telefon: +36202660280
E-mail: iroda@lrch.hu
Web: www.lrch.hu; www.lorchcobot.hu; www.lorchconnect.hu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.