Lorch Automatizálás

Automatizálás

Lorch Automatizálás

LORCH COBOT Hegesztési rendszer

A hagyományos ipari robotokat tömegtermelésre tervezték, és szigorúan el kell őket különíteni. A masszív és könyörtelen ciklusidők optimalizálásának köszönhetően olyan mértékű mozgási energiával rendelkeznek, amely nagyon veszélyes lehet a robotkarral érintkezésbe kerülő emberekre. A CoBotot nem kell védőcellába zárni. Könnyű rendszer és az integrált biztonsági technológiának köszönhetően, amely azonnal reagál az operátorral történő kontaktusra és leáll a robotkar. A CoBotot lehet használni közvetlen emberi kapcsolattal. Ez nem csak azt jelenti, hogy a munkavállaló munkatársa a napi munkában, önmagában is automatizált eszközzé válik, ugyanakkor sok helyet takarít meg a termelésben.

A CoBot helye minden gyárban és minden hegesztőasztalnál ott van. Amennyiben nincs rá szükség, egyszerűen csak a kiindulási helyzetébe áll, és a hegesztőasztalt más tevékenységek számára szabadítja fel. Köszönhetően a rendkívül egyszerű programozhatóságnak és az intuitív kezelhetőségnek, egyszerűbbé válik a hegesztés, enyhül a hegesztőre nehezedő terhelés, kisebb és közepes sorozatok reproduktív gyors sorozatgyártása.

A hegesztési technológus vagy mérnök kizárólag a CoBot programozásához szükséges, ezt követően más feladatok elvégzésére helyezheti a hangsúlyt.

A munkadarab sablonba történő behelyezése és eltávolítása már a kezelő feladata, a hegesztési folyamat már az előre beprogramozott paraméterek alapján történik, mely konstans minőséget eredményez.

Intelligens társ a gyártási kapacitás tervezéséhez. A CoBot folyamatosan magas színvonalon dolgozik, az év 365 napján, a nap 24 órájában.

Lorch Cobot hegesztési csomag

Egyszerűen intelligens hegesztés.  Mivel az automatizálás nem boszorkányság, hanem a megfelelő rendszer kérdése.

Moduláris felépítés

A Lorch automatizálás esetében Ön nem vásárol komplett rendszert olyan elemekkel és funkciókkal, amelyeket talán sohasem használ. A gazdaságosság számunkra azt jelenti, hogy Ön csak azt fizeti ki, amire a hegesztés automatizálása szempontjából valóban szüksége van. Ezért a Lorch „építődobozból” igényeinek megfelelően állíthatja össze a berendezést, mely utólag bármikor egyéb moduláris elemekkel kiegészíthető.

Tökéletesen illeszkedő elemek

Egyvalaminek meg kell adnia a hangot.   A Lorch Control vezérlő egység virtuóz módon vezényli az „automata zenekart”.  Valamennyi modul – akár forgatóasztal, áramforrás vagy pneumatikus pozícionáló – pontosan tudja a feladatát. Valamennyi tökéletesen együttműködik, utasításaikat a LorchNet hálózaton keresztül a vezérlőtől kapják. Mindegy, milyen hegesztési eljárás vagy milyen építőelem, itt minden összejön, ami összetartozik.

Rendkívül gyors

A készüléket felállítani, egymással összekötni, bekapcsolni és kész.   Az automatizálás a legrövidebb időn belül üzemkész. Ezt nevezzük „Plug & Weld”- nek, ami a barkácsolás végét jelenti.  Azonnal a lényegre, a tökéletesen automatizált hegesztési varratokra koncentrálhat. Már az üzembe helyezés első napján valódi eredményeket érhet el.  Nem ismerünk más rendszert, amivel megközelítően ilyen gyors lehetne.

Egyedien kiegészíthető

Természetes, hogy akad egy-két speciális alkalmazás, amit a „rendszerépítő dobozunkkal” nem lehet komplett módon lefedni. Automatizálási megoldásainkat ezért következetesen nyitott rendszerként alakítjuk ki, amibe más alkotóelemek is beintegrálhatók. Így lehet a Lorch automatizálás abban a helyzetben, hogy speciális alkalmazási kihívásoknak is megfelel, s ennek révén Ön az egyedileg legjobb megoldást találhatja meg.

Gyors átalakítás

Egymás után sokszor váltva kis mennyiséget gazdaságosan automatizáltan gyártani, ez az igazi kihívás, ahol a kritikus faktor az átszerelés ideje. Egy perc sem veszhet el.  A rendszer minden lépést optimalizál.  Minden beállítás gyorsan és pontosan kivitelezhető. Az áramforrásban és a vezérlőben található Tiptronic rendszer óriási segítség. Így a hegesztő a berendezést a legrövidebb idő alatt készítheti fel az előtte álló hegesztési feladatokra.

Egyszerű kezelési koncepció

A „3 lépés és hegesztés” kezelési elv az automatizálásra is érvényes.   3 lépés, és Ön tökéletesen hegeszt:

  1.  a munkadarab átmérőjének kiválasztása
  2.  a hegesztési sebesség beállítása
  3.  az áramforrás beállítása Időrabló próbálgatás nincs többé.   A berendezés előkészítése csak percek kérdése, és azután a használat már gyerekjáték: munkadarab behelyezése, gombnyomás, és a hegesztés indul.

Letöltések

[wpdm_package id='2162']
[wpdm_package id='3256']