SpeedPulse

Lorch SpeedPulse

A sebesség termelékenységgé válik. Minden méterrel minden helyzetben több varrat.

SpeedPulse®. Akár 48%-kal gyorsabb.

LORCH hegesztőgépek
LORCH hegesztőgépek

A megnövelt hegesztési sebesség lehetőségének a kulcsa a huzal leolvadási teljesítményének a növelése. Egy impulzus ez idáig csak egyetlen cseppet jelentett. Ám eljárás specialistáink megtalálták azt az utat, mely révén a csepp megnyúlt, a munkadarab és a huzalvég között egy ellenőrzött és közel folyamatos anyagátvitel vált lehetővé. 

Ezt a pulzáló „vezetőcseppet” folyamatosan egy második, vezérelt szóró íves anyagátmenet követi. Ennek a többletanyagnak érezhető a hatása: magasabb sebesség. A sebességnövekedés kézi hegesztésnél és automatizálás esetén is kiemelkedő. A termelékenységnövekedés magasan ötvözött acélok esetében a 30 %-ot, szénacél esetében a 48 %-ot is elérheti. És mindez a legjobb impulzusminőséggel és érezhetően jobb kezelhetőséggel történik.

Mélyebb beolvadás - szilárdságnövekedés halkabban

LORCH hegesztőgépek
LORCH hegesztőgépek

A varratszilárdság csak akkor lesz megfelelő, ha a gyök hibátlan. A SpeedPulse a csiszolatképen mutatja meg, mit tud. Mélyebb és szilárdabb. Alumínium hegesztéséhez is ideális. És sokkal csendesebb. Szénacél hegesztése esetén az impulzushegesztéshez képest 10 dB – el halkabb. Ez a valójában a zajterhelés felét jelenti. Ennek eredménye-ként javul a koncentrációképesség és a hegesztési varrat minősége is.

SpeedPulse egyszerű hegesztés – kevesebb utómunka

LORCH hegesztőgépek
LORCH hegesztőgépek

Az ív stabilitása bebizonyítja: a SpeedPulse könnyebben bánik az energiával. Az eljárás a teljes áram-tartományában hegyes huzalvéget és tökéletes varrat-képzést biztosít. A fröcsköléssel együtt járó átmeneti ív, ami a hagyományos MIG/MAG hegesztéseknél elkerülhetetlen, nincs többé. 

Nem kell feleslegesen huzaldobot cserélni.  1 mm-es lemezt 1,2 mm huzalátmérővel átmeneti ív kialakulása nélkül és átszakadás-mentesen hegeszthet. A SpeedPulse a hegesztési folyamatot alacsonyabb hőmérsékleten tartja. Saválló anyagok esetében ez a hőfutási szín megjelenésében is látható. Sarokvarratok „a”- mérete egyszerűbben és biztosabban valósítható meg. Ez nap, mint nap több hegesztési varratot jelent. Nincs több huzalcserére fordított elvesztegetett idő és felesleges utómunka – ez a SpeedPulse előnye. Nem jön létre átmeneti ív. A SpeedPulse csaknem fröcskölés mentes.

SpeedPulse különösen a saválló anyagok hegesztése esetén ideális – mivel az idő pénz

A hegesztés során pénzt takarítunk meg és… határidőt tartunk. Miért nem alkalmazzuk a szénacélok hegesztésénél az impulzust? A SpeedPulse ez esetben is sokkal jobb és egyszerűbben kezelhető. Saválló és alumínium esetében mindig impulzussal hegesztünk. Igen, mondja Ön, ez természetesen így van, de szénacélok esetében az impulzus lassabb a szóróíves hegesztésnél. Csak volt. Ez már a múlté.  A SpeedPulse a nagysebességű területre tartozik, annak is a legelejére. Minél magasabb az áram, annál magasabb a hegesztési sebesség. Ki kell próbálni. Ehhez jön még az impulzus minősége. SpeedPulse: szénacél hegesztése esetén is megnöveli a termelékenységet.

Letöltések

[wpdm_package id='2149'] [wpdm_package id='2150']