MicorMig Pulse

MicorMIG Pulse sorozat

Szeretne egy ilyen pajzsot?

Töltse ki a regisztrációs űrlapot, egyeztessen kollégánkkal a teszt időpontjáról, tesztelje a MicorMIG-et, töltse ki a kérdőívet és várja pajzsot!

Vastag plusz a vékony lemezekhez

Lorch MIcorMig Pulse hegesztőgép

A 2017. évi SCHWEISSEN & SCHNEIDEN kiállításon, Düsseldorfban mutatta be a LORCH a vadonatúj fejlesztésű MicorMIG Pulse termékcsaládot. A MicorMIG Pulse sorozat tökéletes kiugrási pontot kínál a fröcskölés mentes MIG-MAG impulzushegesztés világában, a MIG-MAG impulzus technológia területén az iparban és a fémiparban dolgozó cégek számára. Ezek az új gépek garantálják a csúcsminőségű hegesztési varratok előállítását még a nehéz átmeneti ív tartományban is.

A SpeedPulse feltalálójaként a LORCH a MIG-MAG impulzushegesztés területén a legmagasabb minőséget képviseli. A vadonatúj MicorMIG Pulse sorozat bevezetésével a LORCH bővíti impulzushegesztési portfólióját, és most már az ügyfelek számára – a nagy teljesítményű zászlóshajó, az S-sorozat mellett – egy másik lehetőséget is kínál a szabványos impulzus technológiák előnyeinek kihasználására. Függetlenül attól, hogy az ügyfelek szénacélt, rozsdamentes és saválló acélt vagy alumíniumot használnak, most elbúcsúzhatnak a bizonytalan átmeneti ív tartománytól, és olyan impulzusos folyamatokra támaszkodnak, amelyek garantálják a fröcskölés mentes hegesztést anélkül, unalmas és költségnövelő utómunkát végeznének. A MicorMIG Pulse teljes potenciálja első sorban a vékonylemezes anyagoknál, a két és nyolc milliméter közötti anyagvastagságoknál használható ki optimálisan.

Mint a MicorMIG család, a MicorMIG Pulse sorozat is négyféle változatban kapható (300, 350, 400 és 500 A) és kivételes ár/érték és teljesítmény arányt kínál. .

A gép stabil frekvencián működik, alacsony zajszint mellett kifogástalan hegesztési varratokat eredményez. A MicorMIG Pulse-al megspórolja az összetett utómunkát vagy a hegesztőhuzal cseréjével járó értékes időt. Beszélhetünk szánacél, saválló vagy alumínium anyagokról, az impulzus eljárás fröcsköléstől mentesebb hegesztést eredményez a jelleggörbe bonyolultabb után állítása nélkül.

A MicorMIG Pulse egyszerűen beállítható és megbízható impulzus eljárásának köszönhetően közel fröcskölés mentesen hegeszthet az átmeneti ív tartományban. Megspórolhatja az összetett utómunkát vagy a hegesztőhuzal cseréjével járó értékes időt.

A MicorBoost technológia alkalmazásával nagyobb hatékonyságot érhet el a MIG-MAG tartományban. A gyors szabályozási technológia tisztább cseppleválásról gondoskodik az impulzus ívnél.

Soha nem volt ilyen könnyű egy hegesztőkészüléket a növekvő hegesztési igényekhez igazítani, termelékenységet növelő hegesztési folyamatokat, hegesztési programokat, munkavégzést könnyítő funkciókat utólag is felprogramozni.

A MicorMIG Pulse-hoz opcionálisan rendelhető Lorch „Speed” eljárásokkal a „SpeedUp”-pal és „SpeedArc”-kal még termelékenyebbé teheti a hegesztést.

A Lorch új funkciókkal bővítette új MicorMIG Pulse sorozatot is. Ezeknek a hasznos új jellemzőknek az egyik példája az innovatív gyorscserélő rendszer, mely a tekercsek váltásakor csökkenteni fogja a szükséges beállítási időt. További példák közé tartozik a nagy teherbírású kocsi és az optimalizált MF-08 teljesen védett tok, ami növeli a megbízhatóságot és garantálja a könnyű kezelést nehéz munkakörnyezetekben.

 

A MicorMIG Pulse sorozat kiemelkedő tulajdonsága az integrált NFC kártya író illetve olvasási lehetőség, amelynek segítségével az EN 1090 szabvány szerint minősített berendezést egy hosszú- távon használható Upgrade-koncepcióval látta el. További gyakorlatias előnyöket is nyújt a felhasználóknak az univerzális MIG-MAG berendezés. Egy RFID/NFC azonosító kártya segítségével a felhasználó azonosíthatja magát, ezáltal minden hegesztőnek lehetősége van a saját beállításainak elmentésére. Ez a technológia lehetővé teszi további hegesztőprogramok és folyamatok – pl. SpeedArc vagy SpeedUp későbbi – gyors és egyszerű telepítését. Az NFC technológia segítségével a hegesztő gyorsan és biztonságosan tudja feltelepíteni hegesztési paramétereit a gépre az adott hegesztési paramétereket tartalmazó NFC-kártyával.

 

A Lorch MicorMIG a szabadalmaztatott Micor technológia által egyesíti az optimális hegesztési tulajdonságokat a praktikus előnyökkel, mint pl. az ív és a végkráter feltöltés dinamikus szabályzása. A  MicorMIG sorozat a teljes rezonanciás Micor-technológia különleges hegesztési tulajdonságait összeköti a hegesztőeljárások, hegesztőprogramok és kiegészítő funkciók egyszerű upgrade képességének újfajta kiszolgálási koncepciójával. A fokozatmentesen szabályozható berendezés egy kompakt, robusztus házban kivitelezve magas fokon variálható módon alkalmazható a kisüzemektől kezdve az ipari vállalatokig.

A Micor technológia az eddigi referenciák alapján extrém stabil, erős ívet tesz lehetővé kitűnő hegesztési tulajdonságokkal acélnál, nemesacélnál és alumíniumnál is. A bekapcsolható végkráter feltöltés a hegesztőáramot célzottan lecsökkenti úgy, hogy a hegfürdő nyugodtan le tud hűlni, és a végkráter csekély energia bevitellel töltődik fel anyaggal. Az optimális hegesztővarratról a többlépcsős dinamikus szabályzás is gondoskodik. Ezzel lehet szabályozni az ív karakterisztikáját lágytól keményig, teljes mértékben a hegesztési feladat, valamint a hegesztő egyéni igénye szerint

A MicroMIG-széria legsikeresebb része az újonnan fejlesztett kezelőfelület. A MicorMIG kiegészül az új nagy ütés állóságú, teljesen szigetelt MF-08 huzalelőtoló berendezéssel, amelynek burkolata ellenálló, üvegszállal erősített speciális műanyagból készül. 60 cm magasságból leejtve is garantálja a gyártó roncsolás mentességet (15kg-os teljes hegesztőhuzal tekerccsel együtt is). A 10,6 kg-os kis önsúlyával egyedülálló. Számos fogó- és akasztó szerkezet teszi lehetővé a könnyebb kezelhetőséget – pl. szereléseknél, vagy nehezen hozzáférhető helyeken (akár búvólyuknál is alkalmas). Extrém kompakt, számtalan felhasználási helyzetben használható.

Szoftveres bővíthetőség

A MicorTwin eljárásnál a hegesztőáram impulzusáramból és alapáramból tevődik össze. A MicorTwin segítségével AWI jellegű varratok készíthetők dupla olyan gyorsan, mint a hagyományos AWI eljárásnál.

A MicorMIG Pulse sorozat áttekintése

Vastag plusz a vékony lemezekhez

A MicorMIG impulzus széria

Az elektróda anyagának folyamatos elemzése a hegesztőívben

Fröcskölésmnetes hegesztés a stabil és kezelhető impulzus hegesztőívnek köszönhetően

Sokoldalú felhasználhatóság

Minden feladathoz a megfelelő rövid ívtáv, impulzus ív vagy szórt ív

Könnyen kezelhető

Az intuitív beállítás, egyszerű kezelhetőség, minimális utómunka teszik a MicorMIG-Pulse hegesztőgépet a hegesztők kedvencévé

A MicorMIG impulzus széria

Egyszerű bevezetés az impulzus hegesztésbe a vastag plusz a vékony lemezekhez

 

Búcsúzzon el az átmeneti ívtől. A MicorMIG Pulse-al megspórolja az összetett utómunkát vagy a hegesztőhuzal cseréjével járó értékes időt. Beszélhetünk szánacél, saválló vagy alumínium anyagokról, az impulzus eljárás fröcsköléstől mentesebb hegesztést eredményez a jelleggörbe bonyolultabb utánállítása nélkül.Impulzus ív. A MicorMIG Pulse egyszerűen beállítható és megbízható impulzus eljárásának köszönhetően közel fröcskölés mentesen hegeszthet az átmeneti ívtartományban. 

Teljesítmény növelése a MicorBoostnak köszönhetően. A MicorBoost technológia alkalmazásával nagyobb hatékonyságot érhet el a MIG-MAG tartományban. A gyors szabályozási technológia tisztább cseppleválásról gondoskodik impulzus ívnél.

Programozhatóság. Soha nem volt ilyen könnyű egy hegesztőkészüléket a növekvő hegesztési igényekhez igazítani, termelékenységet növelő hegesztési folyamatokat, hegesztési programokat, munkavégzést könnyítő funkciókat utólag is felprogramozni.

Sebességre készen. A MicorMIG Pulse-hoz opcionálisan rendelhető Lorch „Speed” eljárásokkal „SpeedUp” és „SpeedArc” és algújabb MicorTwin eljárás még termelékenyebbé teheti a hegesztést.

Gyors cserélő rendszer. A MicorMIG könnyen hozzáférhető huzaltolója a legapróbb részletekig átgondolt. A tökéletesen koordinált váltórendszernek köszönhetően semmi sem akadályozza a robusztus és tartós Lorch huzaltoló görgők gyors cseréjét. Mindezt csavarok nélkül.

ELŐNYÖK

Közel fröcsköléstől mentes hegesztés – acél, rozsdamentes és alumínium anyagoknál

Az átmeneti ívtartományban történő hegesztés legtöbbször nem megfelelő varratképet eredményez, sok fröcsköléssel. Mindez idő és pénzigényes utómunkát jelent. A megoldást idáig vagy a hegesztőhuzal cseréje vagy speciális gáz alkalmazása jelentette.

A LORCH megoldása : nem számít, hogy acélt, rozsdamentes fémet vagy alumíniumot hegeszt. A gyors szabályozási technológia és a gyakorlatban tesztelt MicorMIG Pulse hegesztőív biztosítják a fröcsköléstől mentes hegesztést, még átmeneti ívtartoményban is, így szükségtelen utómunkát spórolhat meg.

Tökéletes varratkép – alumínium és rozsdamentes anyagnál is

A rövid ívtartományban hegesztett alumínium és rozsdamentes acél hegesztési varratképének és beolvadásának minősége megfelelőbb kell, hogy legyen, mint korábban üzemi körülmények között. A következmény : idő és költségigényes utómunka, illetve minőségbeli veszteség.

A LORCH megoldása : fröcsköléstől mentes hegesztési varrat, lágy varratátmenetek és jobb beolvadás. A MicorMIG Pulse hegesztőív és az egyszerű kezelhetőség lehetővé teszik a jövőbeni produktív és gazdaságos termelést.

A hőhatás okozta elszíneződés redukálása rozsdamentes hegesztési varratoknál

Rozsdamentes acél MIG/MAG hegesztésénél a megfelelő gyök eléréséhez, gyakran magasabb áramerősséget kell használni, mely a magasabb hőbevitel okán elszíneződést eredményez.

A MicorMIG Pulse hegesztőív kevesebb energiát juttat a munkadarabba, ezáltal csökkentve az elszíneződést. Az elszíneződés csökkenésével arányosan csökken az utómunka ideje, és tiszta gyökátmenet érhető el.

LORCH hegesztőgépek

SpeedArc

A Lorch által szabadalmaztatott eljárás, A SpeedArc koncentrált stabil íve hosszú, szabad huzalvég esetén a legszűkebb résekben is jól kézben tartható. A SpeedArc eljárás esetében a beolvadási mélység egyértelműen nagyobb a hagyományos MIG/MAG technológiához képest.

SpeedUp

Az eljárás két különféle ívfázis kombinációjából jött létre.  Az egyik: forró magas áramerősségű fázis nagy energia-bevitellel, mely az alapanyag optimális megolvadását eredményezi. Átmenet nélkül, és hála a tökéletes szabályzástechnikának, gyakorlatilag fröcskölés-mentesen megy át a másikba, a hűlési fázisba. Ez esetben csökkentett energia bevitel gondoskodik a biztos beolvadásról, a tökéletesen méretezett varratfeltöltésről és a közel optimális „a” méret kialakításáról. Egyszerűen hangzik, és az is! Így betanított hegesztők is rövid idő alatt elsajátíthatják a technológiát. Az egyenes vonalú, lengetés nélküli lentről felfelé való pisztolyvezetés is biztosítja a megfelelő beolvadást.

Lorch MicorTwin

MicorTwin

A MicorTwin eljárásnál a hegesztőáram impulzusáramból és alapáramból tevődik össze. A MicorTwin segítségével AWI jellegű varratok készíthetők dupla olyan gyorsan, mint a hagyományos AWI eljárásnál.

Szállítási konfiguráció

Opciós lehetőségek

Letöltések

Vezérlés típusok

Basic Plus

Lorch hegesztőgépek

ControlPro

Lorch hegesztőgépek

NFC kártya alkalmazási lehetőség

NFC kártya alkalmazhatóság
LORCH NFC UPGRADE kártya
LORCH NFC ADMINISTRATOR kártya

Az NFC teljes neve Near Field Communication (Kis hatótávolságú kommunikáció) a nagyfrekvenciás rövid hatótávolságú kommunikációs technológiához, valamint lehetővé teszi elektromos berendezések adatcseréjét az érintésmentes ponttól számított 10 centiméteren belül.
A Lorch egyelőre csak a MicorMIG és a MicorMig Pulse szériában alkalmazza ezt az újonnan fejlesztett kezelőfelületet az NFC kártyák olvasására illetve írására is.
A következő funkciójú NFC ügyfél kártyák állnak rendelkezésre.

Upgrade kártyák

LORCH NFC UPGRADE kártyaFrissítési kártyák újabb hegesztési csomagok, újabb hegesztési folyamatok, újabb tudási funkciók telepítéséhez. A frissítést tartalmazó kártyák olyan NFC kártyák, amelyeket frissítési művelettel lehet érvényesíteni. Egy kártya egyszerre több funkciót is aktiválhat

Hegesztési csomag upgrade kártyák

Hegesztési folyamat upgrade kártyák

Funkció bővítő upgrade kártyák

Jogosultsági kártyák

LORCH NFC ADMINISTRATOR kártyaKülönböző jogosultságokkal felruházott felhasználók bejelentkezéséhez. Egy RFID/NFC azonosító kártya segítségével a felhasználó azonosíthatja magát, ezáltal minden hegesztőnek lehetősége van a saját beállításainak elmentésére.

Az indítási hozzáférési szint meghatározásával lehet az egyes felhasználók jogosultságát beállítani.

Indítási hozzáférési szintként gyárilag az Administrator-i felhasználói szint lói szint van beállítva. Ezáltal a bekapcsolást követően minden hegesztési funkció elérhető. Az indítási hozzáférési szint módosítható, pl. 0-ra (lopás elleni védelem). Így a bekapcsolás után a készülék zárolódik. A felhasználónak ilyenkor a személyes felhasználói/ jogosultsági kártyájával kell bejelentkeznie.

Egy MicorMIG hegesztőgépen (BasicPlus és/vagy ControlPro panellel) a hegesztési felelős/administrator – az Administrator jogosultsági kártyájával – a gép minden beállításához hozzá tud férni, azokat tetszése szerint, az aktuális munkafolyamatnak megfelelően beállíthat és módosíthat, illetve meghatározhatja az alkalmazott hegesztők jogosultsági szintjeit.

Jogosultsági kártya típusa

Fő hegesztési paraméterek beállíthatósága

Másodlagos hegesztési paraméterek beállíthatósága

További hegesztési határértékek beállíthatósága

Hegesztési lehetőség a géppel

Locked (Zárolt)

nem lehetséges

nem lehetséges

nem lehetséges

nem lehetséges

WPS Welder Basic (WPS alap hegesztő)

Korlátozva (± 10%)

nem lehetséges

nem lehetséges

Lehetséges

WPS Welder Advanced (WPS haladó hegesztő)

Korlátozva (± 10%)

Összes állítási lehetőség

Közel az összes állítási lehetőség

Lehetséges

Welder Advanced (Haladó hegesztő)

Korlátozás nélküli állíthatóság

nem lehetséges

nem lehetséges

Lehetséges

Welder Basic (Alap hegesztő)

Korlátozás nélküli állíthatóság

Összes állítási lehetőség

Közel az összes állítási lehetőség

Lehetséges

Administrator (Rendszergazda/ Hegesztési felelős)

Korlátozás nélküli állíthatóság

Összes állítási lehetőség

Összes állítási lehetőség

Lehetséges

Job típusú újraírható NFC kártyák

LORCH NFC JOB kártyaProgramok beolvasása és írása (valamennyi paraméter beállítása egy hegesztési módhoz/üzemmódhoz.

A ControlPro panellel ellátott MicorMIG gépen pedig lehetőség van arra, hogy egyedi, személyre szabott un. JOB kártyá(ka)t lehessen írni a megfelelő hegesztési paraméterekkel. (Pl. egeyedi WPS-t) A hegesztési felelős a JOB kártya segítségével egy adott gép beállításait ki tudja írni egy üres (akár többször is írható) NFC kártyára, amit egy mozdulattal át tud „másolni” a többi azonos MicorMIG (minimum BasicPlus és JOB Read kártyával frissített (upgradelt) kezelő panellel rendelkező) hegesztőgépre.

WPS-eket tartalmazó NFC kártyák

LORCH NFC WPS kártyaA Lorch mérnökei által legyártott, minőség ellenőrzött, előre megírt WPS-eket tartalmazó kártyák.
Az EN 1090-es szabványhoz, az építőipar számára gyártott acélszerkezetek hegesztéséhez szükséges leggyakrabban előforduló varrattípusokat (megfelelő lemezvastagság és huzalátmérő mellett) tartalmaz a LORCH által előre elkészített, tanúsított WPS gyűjtemény.
A WPS gyűjtemény a kinyomtatott és tanúsított WPS mellett, egy közös mappában kínálja a Lorch a papír alapú WPS-eken szereplő adatokat hordozó WPS NFC kártyákat, amelyek a MicorMig 300; MicorMig 350; a MIcorMig 400 és a MicorMig 500-as gépekre vonatkoznak.
Egy kártyán egy WPS található, amelyet a fentebb leírtak alapján a MicorMig széria bármelyik (min. BasicPlus kezelő panel) gépe be tud olvasni

Képgaléria

Dobtér megvilágítás

Sötétben, rossz látási viszonyok között erős ledek gondoskodnak arról, hogy a dobtérben a huzalcsere vagy a programválasztás mindig könnyen menjen

Előválasztás – ott, ahova tartozik

A MicorMIG áramforrás a BasicPlus verziótól programválasztó lehetőséget kínál különböző anyagokra, huzaldimenzióra, védőgázra. Ennek beállítására az előtoló térben van lehetőség

Optimális MMA hegesztés

Egy MIG-MAG berendezés, ami MMA hegesztésre is tökéletes. Csak húzza ki a pisztolyt, tegye beaz elektródafogót, és állítsa be a bevonat elektródás hegesztést a kezelőfelületen

Megkönnyített hegesztő azonosítás

A különböző felhasználók számára egyszerű beállítások, rendezések, kezelés. A készülékbe integrált RFID technológiának köszönhetően a hegesztők azonosítása ennél gyorsabb már nem is lehetne

Szerszámmentes dobcsere

A szériában a géphez tartozó négy görgős ipari előtoló rendszer robosztus, kompakt elemekből áll, és szerszámmentes dobcserére ad lehetőséget

Lorch MIcorMig Pulse hegesztőgép

Előtoló görgők színkódjai

Nincs többet rossz görgőfelhelyezés! Az új MicorMIG előtoló rendszere színkódokkal ellátott görgőkkel rendelkezik, ezzel könnyíti meg a használatot

Egyszerű összekötőkábel-csere

A gép úgy lett kialakítva, hogy akár a hegesztő is könnyen le tudja venni az előtoló koffert, ha például szállítás miatt ez szükséges. nagyobb a gép stabilitása, továbbá biztosabb a gépház védelme

Nagyobb rálátás!

A megérzés jó, de a biztonság még jobb. Nincs is annál idegesítőbb, amikor a munka hirtelen azért marad félbe, mert elfogyott a huzal. Ennél a gépnél elég egy pillantás az oldalán elhelyezett kis ablakra, és mindig tudni fogjuk, mennyi huzal van még a dobon

Lorch MIcorMig Pulse hegesztőgép

50l-es palacktartó

50l-es palacktartó, megerősített négykerekű kocsi, hosszabb összekötő kábel tárolására is alkalmas

A részletek védelme

A nagy fogantyúk megkönnyítik a mozgatást, továbbá védik a kezelőfelületet

Lorch MIcorMig Pulse hegesztőgép

Új design, könnyű, de robusztus kialakítás

Új ipari design a huzal előtolónál, könnyű, de robusztus kialakítás. mindössze10,6 kg tömeg, 60 cm-ről leejtve sem rongálódik

Könnyű daruzhatóság

Az extra daruzási pontok és a súlycsökkentés miatt könnyebb szállítás.

Műszaki adatok

 Hegesztési tartományMicorMIG Pulse 300MicorMIG Pulse 350MicorMIG Pulse 400MicorMIG Pulse 500Hegesztőáram MIG/ MAG

25 – 300 A

25 – 350 A

30 – 400 A

30 – 500 A

Feszültség
beállítás

fokozatmentes

fokozatmentes

fokozatmentes

fokozatmentes

Védőgáz

kevertgáz + CO

kevertgáz + CO

kevertgáz + CO

kevertgáz + CO

Hegeszthető
huzalátmérő

 

 

 

Acél Ø (mm)

0,6 – 1,2 mm

0,6 – 1,2 mm

0,6 – 1,6 mm

0,6 – 1,6 mm

Alu Ø (mm)

1,0 – 1,2 mm

1,0 – 1,2 mm

1,0 – 2,4 mm

1,0 – 2,4 mm

CuSi Ø (mm)

0,8 – 1,2 mm

0,8 – 1,2 mm

0,8 – 1,2 mm

0,8 – 1,2 mm

Bekapcsolási
idő  DIN EN 60974-1 alapján

 

 

 

100% 40°

200 A

250 A

300 A

370 A

60 %  40°

250 A

300 A

370 A

430 A

Max.   40°

45 %

45 %

45 %

45 %

Készülék

 

 

 

 

Hálózati
feszültség

3~400V

3~400V

3~400V

3~400V

Megengedett
hálózati feszültség ingadozás

±15%

±15%

±15%

±15%

Hálózati
biztosíték

32 A lomha

32 A lomha

32 A lomha

32 A lomha

Méret (mm)

880  x 400  x 755

880  x 490  x 855

880  x 490  x 855

880  x 490  x 855

Tömeg (gázhűtés,
kompakt)

58 kg

58 kg

61 kg

66 kg