Nano Feeder

Az innovatív MIG/MAG PushPull megoldás nagyobb hatótáv, nagyobb szabadság

A PushPull rendszertől a NanoFeederig

A PushPull rendszerben az áramforrás huzaltoló egysége egy különállóhuzal továbbítóval van kiegészítve. A NanoFeeder itt huzaltovábbító szerepet tölt be. Egy teljes értékű toló szerkezet, csak forradalmian új, minimális méretben. Az egyes huzaltovábbító egységek összehangolásáról az áramforrás digitális PushPull vezérlése gondoskodik, ezáltal a komplikált és költséges külső extra vezérlés feleslegessé válik.

A NanoFeeder előnyei

A többi közbülső huzaltovábbító megoldással szemben a NanoFeeder kicsi és könnyű. A különösen kicsi, de ennek ellenére nagyon masszív kialakítás gondoskodik arról, hogy az egységet könnyedén lehessen mozgatni, egyszerűen a kábellel együtt húzni. Dolgozni is könnyebb vele. A hagyományos huzal továbbítókhoz nehéz PushPull pisztolyt kell csatlakoztatni.  A NanoFeeder hagyományos pisztolyokkal is ugyanolyan jól működik. Sőt, Powermaster pisztollyal a távszabályzás is megoldott!

Milyen messzire menne – a MIG/ MAG pisztollyal?

A hatótávolság a hegesztési eljárástól és a huzaltól függően akár 50 m is lehet. A NanoFeeder alapból vízhűtéses, és 10, 15, 20 vagy 25 m hosszú kábellel kapható. A legnagyobb távolságok áthidalására külsőhuzaltoló egységgel együtt javasolt.

Minőség kompromisszumok nélkül

Ahol a NanoFeeder szóba kerülhet, ott a minőség a legfontosabb. A komponensek és az alkatrészek a legmagasabb követelményeknek is megfelelnek, és hosszú élettartamot biztosítanak. A ház üvegszállal erősített műanyagból van, amiben precíziós technológia dolgozik: olyan alkatrészekés motor van beleépítve, amilyeneket robotikában, repülőiparban és űrtechnológiában használnak. A csatlakozók a hosszú élettartam és a korrózióvédelem miatt alumíniumból készültek.

Zseniálisan egyszerű – egyszerűen zseniális

A NanoFeedert egy hosszabítókábellel a legegyszerűbb összehasonlítani.  Egyrészt nem korlátozza a hegesztő mozgását, másrészt megnöveli a szabad mozgásteret. A maximum 105 mm-es átmérővel teljes mobilitást biztosít. A NanoFeeder alkalmazásakor a Powermaster pisztolyok előnyét is ki lehet használni. Ebben az esetben még több időt venne el a beállítások miatti sétálgatás a gép és a munkadarab között, így ilyenkor a távvezérlős pisztoly még hasznosabb. Minden fontos paraméter leolvasható és állítható a pisztolyról.

Letöltések