MicorTIG széria

A MicorTIG 200 DC Accu-ready

A mobil AWI hegesztés csúcsa

MicorTIG 200 DC ControlPro panellel

Hordozható hegesztő inverter a Lorch által kifejlesztett Micorboost® technológiával, érintés nélküli nagyfrekvenciás gyújtással és bevont elektródás hegesztési funkcióval. A MicorTIG 200 DC egyedüllálóan rugalmasan kezeli a működéséhez szükséges energia forrást. Üzemeltethető normál 230V-os hálózatról, generátorról vagy akár MobilPower akkumulátorról is. Megbízható, stabil működéssel függetleníti magát a berendezés az esetleges feszültség ingadozásoktól. Az ív az egész hegesztés során folyamatosan a optimális. Szinte minden beállítás automatikus, ezzel is megkönnyítve a hegesztő dolgát.  A használata végtelenül egyszerű és intuitív. A ControlPro panel digitális, grafikus kijelzőjén több nyelvi beállítás közül lehet választani és az egyes beállításokat a memória funkció segítségével el lehet menteni. Az 5 kHz-ig terjedő integrált DC impulzus funkció különösen lehetővé teszi a berendezést a vékony lemezes hegesztéshez való felhasználásra.

Nem hosszú, de rendszeres munkákhoz ajánlott igazán, ahol alapelvárás a tökéletes varrat. Minden olyan funkció adott ezekben a gépekben, ami az AWI hegesztéshez kellhet. Ilyen a távszabályzási lehetőség, a nagyfrekvenciás gyújtás. Az automatikus gáz elő-, és gáz után áramlás védi az elektródát az oxidációtól.  A külön állítható második árammal történő hegesztés a munkadarab túlmelegedésének esélyét csökkenti. Egy gombnyomásra a hegesztőáram lecsökken az alacsonyabb értékre, a varratfürdő lehűl, majd nyugodtan lehet folytatnia hegesztést. A végkráter-feltöltő funkcióval az áramerősség az ív megszakadása előtt lecsökken egy adott értékre, hogy tiszta legyen a varrat, és ne alakuljon ki végkráter.

Törésbiztos kialakítás

A statisztikák alapján minden berendezés életében legalább négyszer leesik. Előírás szerint egy inverteres berendezésnek ki kell bírnia egy 25 cm-ről történő esést. Viszont akár kézből, akár asztalról zuhan le a gép, már jóval többet esik, min 25 cm, és nagy eséllyel teljesen tönkremegy. Emiatt fejlesztett ki a Lorch egy olyan gépház konstrukciót, ami jóval magasabb elvárásoknak is megfelel. A gyártó garantálja a MicorTIG 200 törésbiztosságát 80 cm magasból történő zuhanás esetén is.

 

 

A tökéletes gyújtás megérkezett

Az érintésmentes nagyfrekvenciás gyújtás a varratok wolframzárvány-mentességét és a wolframelektróda hosszú élettartamát biztosítja. Célzott nagyfrekvenciás impulzus segítségével az ívgyújtás az alapanyag érintése nélkül elvégezhető. A nagyfrekvenciás gyújtás tetszőlegesen alkalmazható, de igény esetén, ha elektromosan érzékeny környezetben dolgozik, az bármikor kikapcsolható. Ez esetben alkalmazható az optimalizált érintéses gyújtású LiftArc AWI eljárás.

Pisztoly-távszabályzó, zseniális ebben a kategóriában

A ControlPro vezérléssel épített berendezés esetében a hagyományos kétgombos pisztoly mellett távszabályzós Up/Down pisztolyt is alkalmazhat. Ezzel véget vethet a munkadarab és a berendezés közötti oda-vissza rohangálásnak. A hegesztőáram a pisztolymarkolaton állítható.

Energiahatékonyság – energia spórolási mód.

A MicorStick a Lorch legújabb invertertechnológiáját használja. Teljes rezonanciainverter maximális teljesítménytartalékkal, hogy a hegesztési eredmény és a hatásfok tökéletes legyen. De a MicorStick ennél többet ad, ahol csak lehet, optimalizálja az energiafelhasználást. Amikor a gép érzékeli, hogy nincs használva, az energia spórolási mód bekapcsol, és a teljesítményt automatikusan leveszi nullára. Egy gombnyomás, és a gép ismét bekapcsol, ha szükség van rá.

A tökéletes flexibilitás. Igény esetén “AkkuReady” változat “AllIn” funkcióval!

230V hálózati áramról hegeszteni tiszta sor. Micor technológiával akár még 200m hosszú kábellel is. A feszültségtartalék miatt még a hálózati feszültségingadozás se jelent problémát. Viszont ha ez még mindig nem elég, a Micor- Stick AccuReady verziója még többet ad. Mindent tud biztosítani, amit a hálózati áram. Ennek segítségével az Ön munkája maximálisan rugalmas lehet, és minden téren alkalmazkodhat a munka helyszínének adottságaihoz. Normál esetben az ember egyszerűen hálózatról hegeszt, és ha erre nincs lehetőség, akkumulátort használ. Az akkumulátort is a Lorch adja különálló házban, hogy amikor kell, rendelkezésre álljon.

MOST AKCIÓSAN!

A MicorTIG 200 DC előnyei

Háromszoros rugalmasság

Az „all-in technológia” segítségével teljes hálózati függetlenség (üzemeltethető akár generátorról, MobilPower akkumulátorról és elektromos hálózatról egyaránt)

Intuitív működés

ControlPro kezelőpanel digitális, grafikus kijelzővel, nyomógombos és potméteres szabályozással, memória funkcióval

Távszabályzó a pisztolyon

A Powermaster AWI pisztolyon található beépített, digitális kijelzős távirányító mindig kéznél van.

Energia hatékony működés

A MicorTIG a legmodernebb nagy teljesítményű elektronikával szerelt berendezés, mely maximális hatékonyság mellett is alacsony energiafogyasztással üzemeltethető.

IP23 S védelem

A berendezés robusztus és esőálló, mostoha körülmények között is megfelelően teljesít.

A MicorTIG 200 DC áttekintése

Kezelő panelek

BasicPlus
 • nagyfrekvenciás gyújtás
 • DC impulzus funkció 5 kHz-ig
 • Amperre pontos digitális kijelző
 • fokozatos pillanatnyi beállítás
 • A másodlagos paraméterek beállítására szolgáló menü
 • A szabványos és a CEL elektróda előválasztása
 •  A 2- / 4-ütemű kapcsolás
 • Távvezérlő kapcsolat
 • Lehetőség a Lorch Powermaster beépített távvezérlős pisztoly csatlakoztatására

 

ControlPro
 • Menü navigáció részletes hegesztési sorrend vezérléssel
 • nagyfrekvenciás gyújtás
 • memória 10 hegesztési feladathoz
 • DC impulzus funkció 5 kHz-ig
 • Amperre pontos digitális kijelző
 • fokozatos pillanatnyi beállítás
 • A másodlagos paraméterek beállítására szolgáló menü
 • A szabványos és a CEL elektróda előválasztása
 •  A 2- / 4-ütemű kapcsolás
 • Távvezérlő kapcsolat
 • Lehetőség a Lorch Powermaster beépített távvezérlős pisztoly csatlakoztatására

Képgaléria

108.2000.0 Lorch MicorTIG 200 DC BasicPlus
108.2005.0 Lorch MicorTIG 200 DC ControlPro
Lorch MicorTIG 200 DC BP MobilePower EasyGo2
Lorch MicorTIG 200-DC-BP MobilePower EasyGo3
Lorch kezelőpanel MicorTIG200CP
Lorch kezelőpanel MicorTIG 200 BP
Lorch MicorTIG 200 DC CP MobilePower EasyGo2

Műszaki adatok

Hegesztési tartomány


MicorTIG 200 DC Accu-ready


AWI


3 – 200 A


Bevont elektróda


10 – 180 AHegeszthető elektróda átmérő

 


AWI
Ø (mm)


1,0 – 4,0


Bevont elektróda
Ø (mm)


1,5 – 4,0Bekapcsolási idő


DIN EN 60974-1 alapján

 


100% esetén (40°)


140 A


60% esetén (40°)


160 A


Maximális áram esetén (40°)


25%Készülék

 


Hálózati feszültség


1~230 V


Megengedett feszültségingadozás


+15%/ -40%


Hálózati biztosító


16 A


Méret (mm) (H×SZ×M)


360 x 130 x 215


Tömeg (gázhűtéses)


56,8 kg

 

 

Hegeszthető fémek

 


AWI

 

Ötvözött és ötvözetlen acélok, korrózióálló acélok, rézötvözetek

Bevont elektróda

 

Ötvözött és ötvözetlen acélok, korrózióálló acélok