SpeedRoot

Lorch SpeedRoot

SpeedRoot® - MIG/MAG az AWI helyett a gyökhegesztésben

Tökéletes résáthidalás, optimális a varratfürdő kézbentartása. A gyökhegesztésre – beszéljünk lehetőleg porozitás mentes alapanyagról – ez idáig az egyetlen megoldás az AWI hegesztés volt. Ez ugyan olyan egyszerű volt, mint amilyen lassú. Nem csoda, ha a következő rétegeknél a kézi ívhegesztést, illetve az MIG/MAG eljárást választotta a hegesztő. De miért nincs a gyökhegesztésre gyorsabb megoldás?

LORCH hegesztőgépek

Az ellenérv világos: a varratnak tökéletesnek kell lennie. A csőhegesztésnél jelentkező gyökhibák nem tették lehetővé más eljárások alkalmazását. Nem lehet? Ezzel a válasszal a Lorch munkatársai nem értettek egyet.

Válaszuk: SpeedRoot. Egy olyan MIG/MAG eljárás, amely rendelkezik annak sebességével, de az AWI-hoz hasonló varratminőséget eredményez.

LORCH hegesztőgépek

Ha az ember MIG/MAG gyökhegesztésre gondolt, akkor eddig a kis energia bevitel érdekében csak a rövidzáras hegesztés jöhetett szóba. De sajnos a hegesztési folyamat során kialakuló rövidzárak megszűnései olyan gyorsan és intenzíven követik egymást, hogy az anyagátvitel szinte robbanásszerűen következik be. Az ömledék túlhevülése következtében a varrat átfolyik, a gyökoldal egyenetlen lesz. Ha egyszerűen csak az energiát csökkentjük, fennáll a hidegkötés és a nem megfelelő beolvadás veszélye.

Itt jön számításba a SpeedRoot: a High End szabályzástechnika gondoskodik redukált energiájú rövidzárfeloldással létrehozott hideg anyagátmenetről. Az áram és a feszültség megfelelő értéke és a nagyfokú folyamat stabilitás garantálja a tökéletes, enyhén ívelt varratképet. Ez eredményezi a legnagyobb fokú résáthidaló képességet.

SpeedRoot® - A tökéletes hullám

A döntő tényező a Lorch SpeedRoot folyamat időzítése. A lényeg: a SpeedRoot a cseppleválás támogatása és az energia bevitel jelentős csökkentése érdekében az ömledék hullámmozgását helyzetfüggően használja fel.  Az eljárás elvét tekintve azzal a hatással hasonlítható össze, mintha a huzaltoló a huzalt lüktetően, oda-vissza mozgatással adagolná. Mivel a SpeedRoot tisztán processzorvezérléssel működik, és nincs szükség drága kiegészítő hardverre, illetve költséges és nehéz pisztolykialakításra, az eljárás kialakítása során jelentős ráfordítás- és költségelőny érhető el.

Lorch SpeedRoot vizszintes helyzetben
Lorch SpeedRoot omledek kihasznalasa
Lorch SpeedRoot valtoztatott iranyu huzalelotolas

A maximális termelékenység kulcsa az egyszerű és tökéletes kezelhetőség. Aki egyszer már SpeedRoot eljárással 3 mm vastagságú lemezen 4 mm széles rést lengetés nélkül áthidalt és optimális varratképet kapott, az nem akar többé másként hegeszteni.

Ha nem hiszi, hogy ez működik, próbálja ki. 

A SpeedRoot által nyújtott ömledék kontroll segítségével és a pisztoly lengetésével akár 8 mm, vagy azt meghaladó rések áthidalása is lehetővé válik. És az, hogy Ön – a hegesztési folyamat egyszerűsége mellett – háromszor olyan gyorsan hegeszt, mint az AWI eljárással, „kvantum-ugrást” jelent.  Ilyen termelékeny még sosem volt a gyökhegesztés.

Letöltések

[wpdm_package id='2153']