MicorStick&MobilePower

MicorStick & MobilePower

Még könnyebb, még jobb. A legjobb bevont elektródára. Teljes Micor vezérlés egy fázisnál is.

A Lorch MicorStick hegesztőgép nem csak külsőkben jelent újdonságot. Az új design alatt a válasz rejlik az új igényekre: A MicorStick 160 az első rezonanciainverteres áramforrás, amely egy fázisról üzemel. 4,9 kg tömegével olyan könnyű, mint semmi más, ennek ellenére extrém robosztus, és megbízható munkaeszköz a műhelyben, vagy szerelések helyszínén. Nem ismerünk még egy olyat, ami eddig kitart. Olyat meg pláne nem, ami ilyen egyedülálló teljesítménytartománnyal rendelkezik. Az innovatív Micor technológia optimális hegesztési tulajdonságokat kölcsönöz a MicorStick berendezésnek, és gondoskodik arról, hogy generátorról, vagy akár 200m hosszú kábelről üzemelve is maximálisan stabil és erős ívvel dolgozzon. Az esetleges feszültségingadozások is könnyedén tudja a gép kompenzálni, így akár -40% és +15% közötti ingadozás esetén is tökéletesen dolgozik a berendezés. Mindezek mellett az összes fontos tulajdonság integrálva lett az áramforrásba: Hotstart, Anti-Stick és ArcForce szabályzás. Ezt kiegészítve még a MicorStick rendelkezik a stabilitást biztosító KickArc programnak köszönhetően frekvenciaívvel, ami a hegesztést a felső áramtartományban impulzusfrekvenciával stabilizálja. Emiatt nagyobb a stabilitás, kedvezőbb a fúvóhatás és a dinamika. Az ember látja is, hallja is a különbséget. Mint az autóknál: a turbót egyértelműen meg lehet hallani. A Micor ereje azonban a cellulózos elektródákkal való tökéletes hegesztést is jelenti. Ideális csővezeték szerelésre olyan helyen is, ahol gyakorlatilag kizárólag az áram áll rendelkezésre. A MicorStick gép az összes új szabványnak megfelel, és kompromisszumok nélkül képes minden hálózatban dolgozni. Egyszerűen annyi volt vele a tervünk, hogy Ön – mindig és mindenhol – tökéletesen tudjon hegeszteni.

LORCH hegesztőgépek
LORCH hegesztőgépek

Extrém robusztus

Statisztika alapján minden berendezés életében legalább négyszer leesik. Előírás szerint egy inverteres berendezésnek ki kell bírnia egy 25 cm-ről történő esést. De őszintén! Akár kézből, akár asztalról zuhan le a gép, már jóval többet esik, mint 25 cm, és nagy eséllyel teljesen tönkremegy. Kivéve ha Lorch termék, mivel mi a MicorStick áramforráshoz egy extra erős törésbiztos házat építettünk. Az eredmény meggyőző: garantált biztonság akár 80 cm-es zuhanás esetén is!

Energiahatékonyság – energia spórolási mód.

A MicorStick a Lorch legújabb invertertechnológiáját használja. Teljes rezonanciainverter maximális teljesítménytartalékkal, hogy a hegesztési eredmény és a hatásfok tökéletes legyen. De a MicorStick ennél többet ad, ahol csak lehet, optimalizálja az energiafelhasználást. Amikor a gép érzékeli, hogy nincs használva, az energia spórolási mód bekapcsol, és a teljesítményt automatikusan leveszi nullára. Egy gombnyomás, és a gép ismét bekapcsol, ha szükség van rá.

A tökéletes flexibilitás. Igény esetén “AkkuReady” változat “AllIn” funkcióval!

230V hálózati áramról hegeszteni tiszta sor. Micor technológiával akár még 200m hosszú kábellel is. A feszültségtartalék miatt még a hálózati feszültségingadozás se jelent problémát. Viszont ha ez még mindig nem elég, a Micor- Stick AccuReady verziója még többet ad. Mindent tud biztosítani, amit a hálózati áram. Ennek segítségével az Ön munkája maximálisan rugalmas lehet, és minden téren alkalmazkodhat a munka helyszínének adottságaihoz. Normál esetben az ember egyszerűen hálózatról hegeszt, és ha erre nincs lehetőség, akkumulátort használ. Az akkumulátort is a Lorch adja különálló házban, hogy amikor kell, rendelkezésre álljon.

A MicorStick sorozat áttekintése

Letöltések

[wpdm_package id='1608'] [wpdm_package id='1611']

MicorStick és MobilePower

Világújdonság: Akkumulátoros hegesztés. A hegesztés mobilitásának egy új dimenziója: hálózat független, flexibilis, nagyteljesítményű.

A bevont elektródás hegesztés történelmében már egyszer volt egy forradalom. Több mint húsz éve jöttek be a kicsi, könnyű inverteres áramforrások, hogy megtörjék a trafós gépek egyeduralmát. Ekkor is a Lorch a fejlesztéseivel már az élen járt. Az inverter előnyei akkor egyértelműek voltak: olyan mobillá tette a hegesztőgépeket, mint azelőtt semmi.  Ezt a mobilitást a Lorch még jobban tökéletesítette: egy robosztus szállítóbőrönd, melyben elfér az áramforrás és az összes kiegészítője. Minden egyben! Viszont ez nem volt elég a Lorchnak. A Handy sorozat következő előrelépése: 80 cm magasságból garantált törésbiztosság. Ami korábban elképzelhetetlen volt, ma már a mobil hegesztés mércéje. De ez már tökéletes? Tudhat még ennél is többet egy hegesztőinverter? Korlátlan mobilitás – ez az új követelmény. Hálózat és generátor nélküli hegesztés. Mindenhol hegeszteni, bármilyen távoli is legyen az a hely. Még gyorsabban hegeszteni, fölösleges újabb és újabb hálózati csatlakozásokat keresni. Az energia kéznél van. Elképzelhetjük, ez a bevont elektródás hegesztés második forradalma. MicorStick és MobilPower 1 – az akkumulátoros hegesztéstechnika a Lorchtól.

A magasabb produktivitás álomcsapata. A kábelekkel való bajlódáson és a csatlakozók keresésén spórolhat.

MicorStick és MobilPower 1. Ez a képlete a rövid útnak. Nincs többé hálózati csatlakozó utáni keresgélés, nincs többé hosszabbítóval való bajlódás. Biztosítékkal se kell már ezek után törődni. A MicorStick-kel és a MobilPower1-gyel függetlenné válik a hálózattól. Csat csatlakoztassa az akkumulátort az AkkuReady verziójú géphez. Más teendő nincs, már hegeszthet is. Ott ahol kell, vagy ahol akar. Optimális nagyméretű üzemterületeken, mindenekelőtt szabadtéri szereléseknél, építkezéseken, erdőben végzett munkára.  Szállítógépek, munkagépek, mezőgazdasági gépek helyszíni javítására. A tökéletes hegesztési eredmény ott, ahol igény van rá.

MobilPower 1 – A tömegtermelés akkumulátoros technológiája

Az akkumulátoros hegesztés egy igazi technológiai kihívás. Elektromos szerszámokkal összeha-sonlítva az energiaigény hegesztés esetében lényegesen magasabb. A MobilPower 1 azonban egy olyan nagy teljesítményű Li-ionos akkumulátor, aminek kapacitása nagyjából 40 hagyományos, akkus csavarhúzó energiaforrásának felel meg. De amíg azok egy nagy dobozt töltenének meg, addig a Lorch akkumulátora egy ugyanakkora házba fér bele, mint maga a hegesztőgép. És kérésre igazi teljesítménnyel tud előrukkolni. Egy feltöltött akkumulátorral 28 db 2,5-ös, vagy 9 db 3,2-es elektródát lehet elhegeszteni. Ez a legtöbb szerelési munkához bőven elegendő.

Maximális kapacitás


 


 


Elektródatípus RC11


ElektródatípusRC12


Elektródaátmérő


Hegesztőáram


250mm


350mm


250mm


350mm


 


ø2,5mm


60 A


28


21


23


17


90 A


23


17


21


15


110 A


21


15


20


14


 


ø3,2mm


90 A12010


120 A109


150 A98

 

Egy intelligens kapcsolat: Kapu a lehetőségekre.

A MicorStick „AccuReady“ változata mindennel működik, ami áramot termel. Viszont ez nem egyszerű. Az akkumulátorból nyerhető egyenáram teljesen más szabályzást igényel, mint a hálózati váltakozó áram. Saját hálózati kábellel és egyedi csatlakozással rendelkezik az egység, amivel az új fejlesztésű összekötő rendszerrel a géphez csatlakozik. A MicorStick „AccuReady“ automatikusan felismeri, hogy a MobilPower 1 akkumulátorhoz, hálózati csatlakozóba vagy generátorhoz lett a gép csatlakoztatva. A Micor technológia optimalizálja az áram kezelését, és a legjobb hatásfokkal változtatja meg az áramot a tökéletes ív érdekében.

Teljes erővel! Újra és újra.

Bőséges. Az első dolog, ami eszébe jut az embernek akkor, amikor megnézi a MobilPower 1 kapacitását: 600 Wh, ami 28 db 2,5 mm-es elektródára is elég. De ez még nem minden. A Lorch akkumulátoros hegesztésének zsenialitása: az energiakészlet a legváltozatosabban összeállítható. Ha egy feladatra valakinek több energiára van szüksége, akkor egyszerűen több akkumulátort vihet magával. Egy második MobilPower 1, és az akkuteljesítmény megduplázódott. Egy harmadik, és megtriplázódott. És így tovább… Dugót ki, másikat be, és már hegeszthetünk is tovább. Mivel az akku csere ennyire egyszerű, nem vesztünk semmit a produktivitásból.

Egy pillantásra minden – feltöltési állapot.

Az intelligens akkumulátorvezérlés azt jelenti, hogy teljesen megfeledkezhetünk a MobilPower 1-ről. Az állapotkijelzőjén egy pillantással leolvasható, hogy még mennyi energia van tartalékban. Egy lámpa 2,5-ös elektródából nagyjából 3-4 darabot, 3,2-esből 1,5-2 darabot jelent. Így egyértelműen látni, mikor kell akkumulátort cserélni, vagy mikor kell a használatban lévőt feltenni töltőre.

Ha az összes led zölden világít, akkor az akku teljesen fel van töltve

Ha az utolsó led sárgára vált, akkor csak 1-2 elektróda hegesztésére van elég ára, utána tölteni kell.

Tökéletes társ a helyszíni hegesztésben.

Természetesen a MicorStick-et és a MobilPower 1 akkut kényelmesen, egyszerre is szállíthatja. A praktikus vállpánt mindegyikhez alapból jár. De akár használhatja a Lorch több praktikus szállítási megoldásának egyiket is. Tovább gondolva – cél a még nagyobb mobilitás.

Bőrönd MicorStickhez

Easy Go 1 Extra fogantyú

Lorch MicorStick MobilePower

Easy Go 2 Függőleges szállítási opció

MicorStick vizszintes szallitasLorch Micorstick MobilePower horizontális

Easy Go 3 Vízszintes szállítási opció

570.7595.4 Lorch Micorstick Weld BackPack

Hátizsák Kényelmes hátizsák kialakítás váll,-és derékpánttal

Hegesztési tartomány

MicorStick 160

MicorStick160 Accu Ready

 

MobilePower 1

 

Bevont elektróda

10 – 150 A

10 – 150 A

 

Energia

604,8 Wh

AWI (érintéses gyújtással)

15 – 160 A

15 – 160 A

 

Élettartam

kb. 1000 töltés

Hegeszthető elektróda átmérő

 

 

 

Méret (mm)

323 x 313 x 215

Rutilos, bázikus, savas ø(mm)

1,0 – 4,0

1,0 – 4,0

 

Tömeg

7 kg

CEL ø(mm)

1,5 – 4,0

1,5 – 4,0

 

Töltési idő

 

AWI ø(mm)

1,0 – 2,4

1,0 – 2,4

 

 

 

Bekapcsolási idő DIN EN 60974-1 alapján

 

 

MobilePower töltő

100% esetén (40°)

110 A

110 A

 

Bemeneti feszültség

115 V / 230 V

60% esetén (40°)

120 A

120 A

 

Áramfelvétel

2,6 A / 1,4 A

Maximális áram esetén (40°)

30%

30%

 

Kimenő feszültség

58 V

Készülék

 

 

 

Kimenő áram

4,5 A

Hálózati feszültség

1~230 V

1~230 V

 

 

 

Megengedett feszültségingadozás

+ 15% /- 40%

+ 15% /- 40%

 

 

 

Biztosíték

16 A

16 A

 

 

 

Méret (mm)

340 x 131 x 215

340 x 131 x 215

 

 

 

Tömeg

4,9 kg

4,9 kg

 

 

 

Akkumulátor használata

 

 

 

 

 

„AccuReady” variáció