SpeedCold

Lorch SpeedCold

SpeedCold® - A Lorch "hideg" eljárása. Optimális energiacsökkentés. Fröcskölés mentes és kimagasló termelékenységű hegesztés vékony lemezekhez. Acél és saválló lemezek hegesztése – akár 40%-kal gyorsabban.

LORCH hegesztőgépek

A vékony lemezek hegesztésének optimalizálásakor a legnagyobb kihívást az ív teljes uralma jelenti. A bevitt energiát gyorsan lehet csökkenteni, de a „hideg” műveletnek megvan az ára: sok és erősen letapadó fröcskölés és instabil ív.  Ezt általában hosszú utómunka követi. Joggal gondolhatják, hogy a termelékenység máshogy néz ki. És mi is így gondoljuk. Ezért a Lorch mérnökei és hegesztői nem csak egy egyszerű alacsony energiafelhasználású újítással álltak elő, ha nem a módszert addig tökéletesítették, amíg el nem érték az igazi célt: egy olyan vékonylemez hegesztésére alkalmas technológiát, amivel a vevők valóban elégedettek lehetnek. És termelékenységüket alkalmazások sokaságával tudjuk növelni – így például a hegesztési sebesség 40%-kal való növekedése és a gyakorlatban is helytálló minőség.

LORCH hegesztőgépek

SpeedCold® - 0,5 mm feletti lemezek tökéletes MIG/MAG hegesztése.

LORCH hegesztőgépek

Mialatt a MIG/MAG rövidzáras hegesztés acél és CrNi alapanyag esetében 1 mm-nél már a határon mozog, a SpeedCold még teljesen megfelelő. Sőt, még 0,5-es lemezeket is lehet megbízhatóan és nagyon kevés fröcsköléssel hegeszteni. A minimális fröcskölés eltávolításához nem kell azonnal szerszámot ragadni, mert a fröccsenő szemcse olyan hideg, hogy szinte meg se tapad a felületen. Kesztyűvel is könnyedén letörölhető.

SpeedCold® - Optimális tompa-, átlapolt-, és sarokvarrathoz.

LORCH hegesztőgépek

A vékony lemezek jó minőségű hegesztésének értékmérője a tompa-, átlapolt-, és sarokvarrat minősége. Pontosan ezen alkalmazásokra lett a Lorch SpeedCold technológiája kifejlesztve. Az elektronika olyan egzakt módon vezérli a folyamatot, hogy az ív változásaira milli– szekundumok alatt reagálni tud. Az eredmény a különösen stabil ív és tökéletes varratfürdő. A SpeedCold tökéletes varratfelépítő és résáthidaló képességgel rendelkezik, így a hegesztő pl. a fellépő anyagtorzulásra optimálisan tud reagálni.

SpeedCold® - A színek mutatják a különbséget.

LORCH hegesztőgépek

A munkadarab hő bevitele lényeges tényezője az elő- és utómunkák mennyiségének és a kedvező eredménynek. Minél kisebb a hő bevitel, annál kisebb a vetemedés, annál kevesebb fűzővarrat kell, valamint annál kevesebb utómunkára van szükség, hogy az anyagot a kívánt formába hozzuk. Minden egyes Joule megtakarítása pénzt jelent.   Mivel a SpeedCold csak akkora energia bevitelt eredményez, amennyi feltétlenül szükséges, ez az érték nagyjából 25%-kal kisebb, mint normál MIG/MAG hegesztés esetén. CrNi savállónál ugyanígy, ilyen anyagnál a csekély hővezető-képesség és vetemedésre való hajlamosság a SpeedCold energia hatékony megoldását még inkább előnyössé teszi.  Horganyzott lemezek esetében is alkalmazható, a csekély átégés miatt a korrózióvédelem nem kerül veszélybe.

Letöltések

[wpdm_package id='2154']