X széria

Extrém feladatokra tervezték, nagy elektróda átmérő esetében is kitűnő, a MICOR® technológiának köszönhetően CEL elektródához is tökéletes.

A Lorch X sorozatú bevont elektródás hegesztőgépeit a kimondottan nehéz körülmények között való hegesztésre tervezték.

A bevont elektródás hegesztésben néha az elvárások túlságosan magasak, a felhasználási terület ilyenkor a végletekbe csap át. Eső, mocsár, pocsolya, por vagy kosz… Feltételek, amik a berendezéseket nagyon gyorsan tönkre tudják tenni. Gyakori javítások, a tönkrement gépek drága cseréje volt eddig a probléma egyedüli megoldása, nem beszélve arról, hogy a munka minősége a helyszínen nem mindig érte el az elvárt szintet. Pontosan ezért fejlesztette ki a Lorch az X sorozatot.

Ez a gép minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami az optimálistól eltérő, műhely körülményeket hátrahagyva végzett munkához kell: kompakt kivitel, 60 cm-es magasságig garantált törésbiztosság, cseppállóság és fröccsenő víznek ellenálló kialakítás, speciális burkolat pornak és bármiféle káros anyagnak a géptestbe jutása ellen. Ezek mellett speciális talpazat kialakítás, ami egyrészt stabilitást biztosít, másrészt védelmet nyújt a vízzel szemben. A hosszú élettartam érdekében a talplemez nemesacélból van, továbbá úgy van kialakítva, hogy a gépet pocsolyába vagy sárba téve se károsodjon az elektronika

A berendezés extrém körülmények között lett tesztelve, mivel nem tudni, hóban vagy sivatagban fogja-e használni a leendő vásárló a berendezést. Viszont az off-road tulajdonságok mellett a gép természetesen hegesztésben is erős, sőt, tökéletes. A MICOR® technológiának köszönhetően az ív teljesen stabil akkor is, ha áramfejlesztőről, vagy akár 200 m (!) hosszabbítóról használják. Ahol más berendezés már elbukik, ott az X sorozat tagjai biztosan, precízen, stabilan dolgoznak.

MicorUp: PF pozícióban való hegesztés egyszerűen és gyorsan

A forradalmi MICOR® technológiának köszönhetően az X sorozat gépei nem csak érzéketlenek a hálózat feszültségingadozására, hanem a ControlPro berendezések ennek köszönhetően rendelkeznek egy teljesen új tulajdonsággal: bevont elektródás hegesztési lehetőség függőleges PF pozícióban! Nem szükséges a lengető mozdulat, egyszerűen függőlegesen felfelé kell húzni az elektródát. Ezt az eredményt bázikus elektródával a legkönnyebb elérni. A hagyományos inverterekkel szemben a MICOR® rendszer szabadalmaztatott szabályzása a varratfürdő és az ív stabilan tartásához mindig a kívánt teljesítményt biztosítja. Eddig a függőleges, lentről felfelé irányuló bevont elektródás hegesztés csak két fázisban valósulhatott meg, egy kis átmérőjű elektródával készített varrat alulra, majd egy nagyobb átmérőjű elektródával a fedőréteg elkészítése. Ezzel a berendezéssel viszont egy lépésben, maximális szilárdság mellett a nagyobb dimenziójú elektródával is elkészíthető a varrat.

Az X sorozat áttekintése

Letöltések

[wpdm_package id='1637']

Extrém robusztus kivitel

A statisztikák alapján minden berendezés életében legalább négyszer leesik. Ez persze a nyugodt, műhelykörülmények közti használatra igaz, terepen történő használat esetén ez a szám a sokszorosára is emelkedhet. Előírás szerint egy inverteres berendezésnek ki kell bírnia egy 25 cm-ről történő esést. Viszont akár kézből, akár asztalról zuhan le a gép, már jóval többet esik, mint 25 cm, és nagy eséllyel teljesen tönkremegy. Emiatt fejlesztett ki a Lorch egy olyan gépház konstrukciót, ami

Jóval magasabb elvárásoknak is megfelel. A gyártó garantálja az X sorozat összes tagjának a 60 cm magasból történő törésbiztosságát.

Egy zseniális alapelv – MICOR® technológia. Óramű pontosságú – Teljesítménytartaléka, mint egy turbófeltöltőé

Korábban igaz volt, hogy a kompakt méretű inverterekkel nem lehetett cellulózos elektródával hegeszteni, mert hiányzott belőlük a kellő feszültségtartalék. Itt az ideje ezt átgondolni.

A szabadalmaztatott MICOR® technológia az inverternek egy ideális jelleggörbét biztosít, és úgy működik, mint a motorok esetén a turbófeltöltő: a legkisebb keresztmetszeten biztosítja a legnagyobb teljesítményt. Különösen olyan kompakt áramforrások estében, mint a Lorch Handy 200 és az X sorozat tagjai, különösen nagy jelentőséggel bír ez a teljesítménynövekedés. Így amikor különféle zavaró tényezők miatt csökken a hegesztőáram, jóval magasabb feszültségtartalék tud aktiválódni. Az eredmény a tökéletes bevont elektródás hegesztés, akár cellulóz és savas bevonatú elektróda esetében is! Az áttörés példaképe egy mechanikus óramű, ami a lendületnek köszönhetően helyzettől függetlenül egyenletesen jár. Ahogy az óraműben a rugó és a fogaskerekek között állandó az energia, úgy képez a MICOR® inverteres hegesztőtranszformátor és rezonancia-kondenzátor egy harmonikus hegesztőkört. Ez a „lendkerék” adja a kellő időben a kellő méretű lökést. A szokásos, kritikus ki-, és bekapcsolások kierőszakolása helyett ez nyugodt, állandó rezgőkörrel működik.

A szabályzás nem az áramerősségre, hanem a teljesítményre összpontosít, és a fizika adja meg az ütemet. A vezérlés a MICOR® inverter hatalmas teljesítmény– tartalékát extrém gyorsan képes szabályozni, amivel igény esetén feszültségtartalékot tud képezni. Az eredmény egy intenzíven égő, stabil ív. A MICOR® technológia segítségével az ív extrém zavarok ellen is érzéketlenné válik, valamint lehetőség nyílik akár 200 méteres hosszabbítóról történő hegesztésre is. A bevontelektródás hegesztésben a MICOR jelentése: a kevesebb több. Ez érvényes a készülék tömegére, méretére, az áramfogyasztásra és az árra egyaránt. Az egyedüli, amivel nem fukarkodunk: a teljesítmény

 

Kis méret, kis tömeg, hatalmas teljesítmény.

Ezt teszi lehetővé a MICOR®.

Azok a hegesztők, akik bevont elektródával hegesztenek, olyanok, mint a „nomádok”. Az elsődleges szempont a mobilitás. Az alkalmazási helyek között – amik nem ritkán szabadban vannak – általában nagy a távolság. A hegesztő áramforrásnak ehhez a követelményhez kell igazodnia. A mottó egyszerű: tömeg le, teljesítmény fel! Mert hány maratonfutó szeretne a versenyen önként plusz súlyokat cipelni? A korábbi, nehéz 400 A-es elektródás hegesztőgépekkel szemben a MICOR áramforrások, mint az új X 350 optimális megoldást kínálnak. Ez töredék súly mellett maximális teljesítményt és kimagasló ívtulajdonságokat jelent. Hogy technológiailag mi valósítható meg az innovatív MICOR®-ral, azt a CEL specialista teszten a Lorch Handy 200 – a legelső hegesztőgép „MICOR Inside” pecséttel – már bemutatta. 5 mm-es cellulóz elektródával, egy 200 amperes kompakt inverteres géppel, aminek össztömege csupán 5,8 kg.

Képgaléria

Lorch hegesztőgép X350
Lorch hegesztőgép
Lorch hegesztőgép MicorUp
Lorch hegesztőgép

Műszaki adatok

 

Hegesztési tartomány

X 350

X  350  PST

Bevont elektródás hegesztés

10 – 350 A

10 – 350 A

Hegeszthető elektróda átmérő

 

 

Bevont elektróda Ø (mm)

1,6 – 8,0 mm

1,6 – 8,0 mm

CEL  Ø in mm

6,0 mm-ig

6,0 mm-ig

Bekapcsolási idő DIN EN 60974-1 alapján

BI 100% esetén (40°)

230 A

230 A

BI 60% esetén (40°)

280 A

280 A

Maximális áram esetén (40°)

35 %

35%

Készülék

Hálózati feszültség

3~400 V

3~400 V

Megengedett feszültségingadozás

+25 % / -40 %

25 +% / -40 %

Hálózati biztosító

25 A

25 A

Méret (mm) (H×SZ×M)

515 x 185 x 385

515 x 185 x 385

Tömeg

18,5 kg

9,8 kg

Polaritásváltás (PST)

––

Vezérlések

BasicPlus

ControlPro