Lorch Connect

A LORCH MEGKÖNNYÍTI A DIGITALIZÁCIÓT

Mindenki digitalizációról és intelligens gyártási folyamatokról beszél az iparban, ez alól nem kivétel a hegesztőipar sem.

Az ok nyilvánvaló : a digitális adatgyűjtés lehetőséget ad a termelési folyamatok kiértékelésére, mely paramétereknek köszönhetően szignifikáns változás érhető el a minőségben, javíthatja és termelékenyebbé, jövedelmezőbbé teheti gyártását.

A LORCH ezen oknál fogva fejlesztett ki egy egyszerű és költséghatékony felhőalapú megoldást, amely segíti a mindennapi gyártási folyamatok átláthatóságát és tökéletesítését a digitalizációra támaszkodva :

A hegesztési adatok rögzítése révén a Lorch Connect lehetővé teszi a folyamatok elemzését és azok optimalizálását tökéletes pontossággal.

Lorch Connect Gateway

A jövő már a fedélzeten!

A Lorch Connect Gateway modul interfészként működik a felhasználó és a hegesztő rendszer, valamint a Lorc csatlakozásra felkészített Lorch áramforrás között. A közvetlenül a rendszerből kinyert on-line hegesztési adatok mellett, a modul olyan termelési szempontból is releváns adatokat is fogadhat, mint a rendelési szám vagy egyéb információ az alkatrészekről, amelyeket egy csatlakoztatott szkenner segítségével lehet a rendszerbe juttatni. Az összesített adatok gyorsan és közvetlenül a felhő alapú Lorch Connect portálon, vezetékes, vagy vezeték nélküli Internet hálózati kapcsolaton keresztül válik elérhetővé. 

 

Amennyiben a rendszer megvásárlása mellett dönt, akkor egy évig ingyenesen használhatja az összes Lorch Connect szolgáltatást. A lejárat után havi 9,90 €+ÁFA -ért tarthat igényt a már megszokott minőségű információkra. (9,90€+ÁFA/hó/Gateway)

 

ONLINE FELÜGYELET

A teljesítmény számokban mérhető

Elérhetővé teszi az összes kulcsfontosságú gyártási értéket (ívgyújtási időket, a különböző hegesztési paramétereket, az áram felhasználást, a huzalsebességet, stb…). Az on-line adatszolgáltatás kényelmes és egyszerű lehetőséget kínál az összes csatlakoztatott hegesztési rendszer termelékenységének mérésére, a munkafolyamatok ellenőrzésére.

Előnyök:

KÖLTSÉGEK ELLENŐRZÉSE

A legvégén jön a megtérülés

Mennyire volt jövedelmező a megrendelés vagy mennyibe is kerültek az egyes alkatrészek? Erre a kérdésre a költség ellenőrző modul adja meg a választ. Ez modul automatikusan összegzi az összes fogyasztási adatot, és a megadott alapadatok (törzsadatok) alapján konvertálja át a beállított pénznemre. A számítás alapját az egyéni teljesítmény alkotja. A törzsadatok olyan releváns információkat kell, hogy tartalmazzanak, mint pl. a használt huzal  beszerzési ára, a használt védőgáz beszerzési ára, az áram fajlagos díja, illetve a gépkezelő fajlagos munkabére, stb… Az eredmény egy átfogó és megbízható jövedelmezőség számítás

Előnyök:

DOKUMENTÁLÁS

Minden releváns adat egy helyen

A Lorch Connect Gateway modul minden egyes hegesztési varratot rögzít, a hozzájuk tartozó összes olyan adattal együtt, amely a gyártás szempontjából releváns lehet. Ezeket az információkat automatikusan továbbítja a Lorch Connect portálra, ennek megfelelően a portálon minden hegesztési varrat dokumentálva van a hozzájuk tartozó összes paraméterrel.

A tényleges előnye a rendszernek, hogy fontos következtetéseket lehet levonni az egyedi, a folyamatokat meghatározó paraméterekből, mint pl. a varrat minősége, a WPS-nek való megfelelés, stb…

Előnyök: