MF-08

A védett előtoló. Robosztus, extrém stabilitású és teljesen szigetelt.

Az első, ami feltűnik az MF-08 előtolót látva, a design. Máshogy néz ki, mint az eddigiek, és valóban más is. Egyértelmű célunk volt az MF-08 megalkotásánál: Egyminden esetben praktikus és minden alkalmazási területre megfelelő előtoló koffertkell alkotni. Ez minden apró részlet javításával lett újragondolva és továbbfejlesztve.Az MF-08cal a hegesztő azt kapja, amit egy tökéletes előtoló egységtől elvárható – vagy talán még többet. A ház különlegesen erős műanyagból készült, aminek köszönhetően a stabilitása és a robosztussága mellett egy nagyon fontos pluszt isad: a biztonságot. A hagyományos előtoló egységekkel szemben, amik fémből vannak, az új MF-08 teljes mértékben szigetelt. Így teljes mértékben megfelelő a különleges biztonsági igényekkel rendelkező, igényes környezetben végrehajtandófeladatokra is. Mióta előírás a hegesztőasztalok földelése, minden elgörbített fedél, minden deformált huzaltartó dob az elektromos áthúzás miatt konkrét veszélyt jelent egy fémházas előtoló egységben. Ebben az esetben az előtoló meghibásodásaa legkisebb probléma. A hegesztőanyag való odafigyelés és gondos előkészületeksegíthetnek, de igazi biztonságot csak egy teljes mértékben szigetelt előtoló kofferadhat. Az MF-08 ilyen, elhozza a biztonságot.

Tökéletes hordozhatóság. A nagyobb hatótávolságért és a maximális mobilitásért.

Szerelési területen vagy nehezen megközelíthető helyeken nagyon fontos, hogy az előtoló egységet könnyen tudjuk közvetlenül a hegesztés helyéhez vinni. Itt is megmutatkoznak a részletekben rejlő előnyei az áramforrásról könnyen levehető és probléma nélkül odébb vihető előtoló koffernek. Egy átlagos előtoló egységnek általában csak egy fogantyúja van, és emiatt a mozgatása néha nehézkes, az új MF-08 több praktikus fogantyúval is rendelkezik. Emiatt jóval egyszerűbb és kényelmesebb a szállítása. Ezt segíti még a jelentéktelen súlya is. Apró mérete lehetővé teszi azt is, hogy könnyedén átférjen búvónyílásokon is. Részletek, amik nagyban megkönnyítik a nehéz hétköznapokat.

Álló vagy fekvő, minden pozícióban optimális.

Az iparban minden egyes feladatnak megvannak a saját követelményei. Egyikhez inkább az álló, másikhoz inkább a fekvő előtoló egység passzolna. Az MF-08 mindkettőt tudja teljesíteni. A stabil és tömör oldalsó lábaknak köszönhetően válik ez lehetővé. Ha a koffert folyamatosan fekvő pozícióban használják, a kezelőfelületet is el lehet forgatni 90 fokkal. Így az egységet mindig az ideális helyzetben lehet használni. Ez flexibilitást, és egyszerű praktikusságot jelent.

Extrém robusztus és törésbiztos.Jobban, mint ahogy azt előírják

Mindenki, aki egy ilyen szerkezetet üzemi területre visz, ismeri a problémát: előbb-utóbb leeshetnek. A szabvány előírja, hogy 25cm-ről a berendezésnek törésállónak kell lennie. De őszintén! Ha kiesik egy ilyen berendezés valakinek a kezéből, vagy leesik az asztal széléről, akkor már ennél nagyobbat esik, és megsérül. De az MF-08 nem! Az ellenállóképes, üvegszállal erősített műanyagház egyrészről nagyon könnyű, másrészről pedig kimondottan stabil. A Lorch különleges törésbiztosságának köszönhetően egyben  marad a ház is és a tartalma is – még teli huzaldobbal együtt is!

Fényt viszünk a sötétségbe

Az előírás lehetne akár ilyen egyszerű is. Egy előtoló tér saját belső világítással. Ez rossz fényviszonyok esetén nagyban megkönnyíti a huzaldob cseréjét.

Meglepően egyszerű – kétoldali megközelíthetőség.

A huzaldob egyszerű behelyezése az előtoló egység praktikussága szempontjából lényeges tényező. De egy ilyen kompakt és sokoldalú koffer kifejlesztése igazi kihívást jelentett. Az MF-08 konstrukciójának sok részlete és különlegessége, például a kicsit ferdén álló huzaldob tengely éppúgy, mint a felfelé karcsúsodó és fent rögzített oldalajtók, vagy a belső tér tágas kialakítása, hogy a dobcsere a lehető legkönnyebben menjen. De az egység másik oldala is nyitható, az elektronika és a motor elrendezése úgy van kialakítva, hogy az összekötőkábel csatlakozója mindig szabadon, könnyen szerelhető legyen. Az összekötőkábel zárja és csatlakozása úgy lett kialakítva, hogy annak cseréje akár a hegesztőnek is könnyen menjen, illetve például szállításnál az könnyen leszerelhető, majd visszatehető legyen ahelyett, hogy ezt csak a szervizben lehessen elvégezni.

Az osztályában igazi pehelysúly. Üresen csak 10,6 kg.

Van úgy, hogy a szerelés helyszínen naponta hosszú távolságokat kell megtenni a felszereléssel. Nagy méretű munkadarabok hegesztésénél is gyakran kell cipelni az előtoló egységet. Minden plusz kiló plusz terhet jelent. Az átlagos előtoló kofferral összehasonlítva, ami fémből van, és ami üresen is 15 kg, a Lorch MF-08 jóval könnyebb. 10,6 kg-os önsúlyával nagyon könnyen szállítható robosztussága és masszív felépítése ellenére is.

Lorch hegesztőgép
610.0808.0Lorch Trolley Montagekoffer

 


Műszaki adatok

 

MIG – MAG előtoló egység MF – 08

 

Előtolási sebesség

2,0 – 2,5 m/min

Hajtás – előtolás

44 görgő / fordulatszabályozós motor / digitális fordulatszámmérés

Tökéletesen használható búvónyílásoknál

már 42 cm-es átmérőjű nyílástól (fogantyú nélkül)

Teljesen szigetelt

Gázmennyiség mérés

Méret (mm)

575 x 245 x 434 (383*)

Tömeg

10,6 kg

○Opcionális * magasság fogantyú nélkül