Micor technológia

Egy zseniális alapelv – MICOR® technológia

Óramű pontosságú – Teljesítménytartaléka mint egy turbófeltöltőé

Korábban igaz volt, hogy a kompakt méretű inverterekkel nem lehetett cellulózos elektródával hegeszteni, mert hiányzott belőlük a kellő feszültségtartalék. Itt az ideje ezt átgondolni.

A szabadalmaztatott MICOR® technológia az inverternek egy ideális jelleggörbét biztosít, és úgy működik, mint a motorok esetén a turbófeltöltő: a legkisebb keresztmetszeten biztosítja a legnagyobb teljesítményt. Különösen olyan kompakt áramforrások estében, mint a Lorch Handy 200 és az X sorozat tagjai, különösen nagy jelentőséggel bír ez a teljesítménynövekedés. Így amikor különféle zavaró tényezők miatt csökken a hegesztőáram, jóval magasabb feszültségtartalék tud aktiválódni. Az eredmény a tökéletes bevont elektródás hegesztés, akár cellulóz és savas bevonatú elektróda esetében is! Az áttörés példaképe egy mechanikus óramű, ami a lendületnek köszönhetően helyzettől függetlenül egyenletesen jár. Ahogy az óraműben a rugó és a fogaskerekek között állandó az energia, úgy képez a MICOR® inverteres hegesztőtranszformátor és rezonancia-kondenzátor egy harmonikus hegesztőkört. Ez a „lendkerék” adja a kellő időben a kellő méretű lökést. A szokásos, kritikus ki-, és bekapcsolások kierőszakolása helyett ez nyugodt, állandó rezgőkörrel működik.

A szabályzás nem az áramerősségre, hanem a teljesítményre összpontosít, és a fizika adja meg az ütemet. A vezérlés a MICOR® inverter hatalmas teljesítmény– tartalékát extrém gyorsan képes szabályozni, amivel igény esetén feszültségtartalékot tud képezni. Az eredmény egy intenzíven égő, stabil ív. A MICOR® technológia segítségével az ív extrém zavarok ellen is érzéketlenné válik, valamint lehetőség nyílik akár 200 méteres hosszabbítóról történő hegesztésre is. A bevontelektródás hegesztésben a MICOR jelentése: a kevesebb több. Ez érvényes a készülék tömegére, méretére, az áramfogyasztásra és az árra egyaránt. Az egyedüli, amivel nem fukarkodunk: a teljesítmény

Kis méret, kis tömeg, hatalmas teljesítmény.

Ezt teszi lehetővé a MICOR®.

Azok a hegesztők, akik bevont elektródával hegesztenek, olyanok, mint a „nomádok”. Az elsődleges szempont a mobilitás. Az alkalmazási helyek között – amik nem ritkán szabadban vannak – általában nagy a távolság. A hegesztő áramforrásnak ehhez a követelményhez kell igazodnia. A mottó egyszerű: tömeg le, teljesítmény fel! Mert hány maratonfutó szeretne a versenyen önként plusz súlyokat cipelni? A korábbi, nehéz 400 A-es elektródás hegesztőgépekkel szemben a MICOR áramforrások, mint az új X 350 optimális megoldást kínálnak. Ez töredék súly mellett maximális teljesítményt és kimagasló ívtulajdonságokat jelent. Hogy technológiailag mi valósítható meg az innovatív MICOR®-ral, azt a CEL specialista teszten a Lorch Handy 200 – a legelső hegesztőgép „MICOR Inside” pecséttel – már bemutatta. 5 mm-es cellulóz elektródával, egy 200 amperes kompakt inverteres géppel, aminek össztömege csupán 5,8 kg.