Q-Data

Hegesztési adatok dokumentálása egyszerűen. Dokumentálás, kiértékelés, elemzés

Azt hinné: a hegesztési adatok begyűjtése és dokumentá– lása érdekesnek tűnik, de túl körülményes és drága.  Az érdeklődők azonnal informatikára, kábelrengetegre, költséges mérőszenzorokra és körülményes szerelésre gondolnának. És igazuk is volt! De csak mostanáig. Nos, ismerjük meg a LORCH Q-Data rendszerét, egy olyan hegesztési adatok dokumentálására szolgáló rendszert, mint amilyenek lennie kell: ugyanis egyszerű. Áramforrá- sonként egy olyan tárkapacitással ellátott berendezés, mely körülbelül egy hónap adatainak tárolására képes. Ehhez tartozik még egy program, mely a teljes hegesztési és kiegészítő munkafolyamatot rögzíti, valamint az áramfor- rás és számítógép közötti adatátviteli rendszer, pont olyan, amilyenre szüksége van: USB csatlakozó az adatkimentés- hez, ethernet csatlakozó vagy WLAN a közvetlen adatátvi-telhez. A Q-Data rendszer a vevő igényéhez illeszkedően építhető fel: egyszerű dokumentálás, mint például az EN 1090, vagy más szabvány követelményeinek megfelelően, illetve a megrendelő minőségi előírásainak kielégítése érdekében. A hegesztés folyamatának ily módon többféle dokumentálási lehetősége nyílik meg, ha Ön részleteiben akarja elemezni, vagy ellenőrizni a hegesztést, hogy az az üzemi hegesztési előírásoknak megfelelően került-e végrehajtásra. A hegesztés területén a minőségbiztosítás, illetve a minőség igazolása fontos kérdés, ahol a Q-Data megkönnyítheti az Ön munkáját. Ráadásul kíméli a pénz– tárcáját is, mivel LorchNet rendszerrel ellátott ipari beren- dezések esetében drága külső szenzorok beszerzése nem szükséges. A teljesen integrált mérő szenzorokkal ellátott hegesztő berendezések intelligens processzor-technikája az adatokat a Lorch-Net-en keresztül közvetlenül a Q-Data rendszerbe továbbítja.

Rajtra készen a „Plug & Weld” rendszerrel

Ami a számítógépeknél a „Plug & Play”, az a LORCH esetében a „Plug & Weld”. A Q-Data adatrögzítőt a LorchNet-en keresztül az áramforráshoz csatlakoztatjuk, és már dolgozhatunkis. Egyetlen feltétel: a hegesztőgép adattovábbító funkcióját be kell kapcsolni. A készülékek azonnal kapcsolatot teremtenek egymással. A teljesen integrált mérőszenzorok megbízható-an továbbítják az összes fontos és helyes hegesztési paramétert – kívánság szerint a védőgázmennyiségét is –, amiket a Q-Data folyamatosan tárol. A belső memória egy műszakos munkarend esetén három hónapig, három műszakos munkarend esetén egy hónapig képes tárolni a hegesztési adatokat.

Adatbevitel egyszerűen

A hegesztési adatok akkor értékelhetőek ki, ha egy adott cél érdekében rögzítjük azokat. Ráadásul az utólagos elemzésnél további információk segítenek, mint például a hegesztésalapját képező hegesztési utasítás (WPS szám), illetve a hegesztési varrat pozíciója. Ezen adatok bevitelét a Q-Data megkönnyíti.

A kezelőfelületen található alfanumeri-kus billentyűzeten a feladat, alkatrész, valamint WPS azonosí-tók közvetlenül megadhatók. Nem szükséges külön billentyűzet.

Az USB csatlakozón keresztül a Q-Data-hoz vonalkód leolvasó és hőmérsékletmérő szenzor csatlakoztat–ható pl. az előmelegítésihőmérséklet mérésére, így könnyebbé válik a teljes feladat rögzítése.

Lássuk a Q-datát

Letöltések

[wpdm_package id='2167']

Készülékváltozatok

 

Készüléktípus

Q-Data USB / EtherNet Alapváltozat

Q-Data USB / WLAN

Opció

Tömeg

2,05 kg

2,05 kg

Méret (HxSzxM) mm-ben

277,5 x 202 x 78,6

277,5 x 202 x 78,6

Tároló kapacitás

800 MB

800 MB

Kompatibilitás

Minden LorchNet csatlakozóval ellátott LORCH ipari berendezés

Numerikus Klaviatúra

Adatátvitel

 

 

USB

EtherNet

WLAN

Másodlagos adatbevitel

 

 

USB vonalkód olvasó (opció)

USB klaviatúra (opció)

Numerikus klaviatúra

Szoftver

 

 

Operációs rendszer

Windows XP vagy újabb

Windows XP vagy újabb